Siverek’te kadınlar şiddet konusunda bilgilendirildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 25 Kasım Kadın Yönelik Şiddetli Mücadele Günü kapsamında açılan stantta bilgilendirme yapıldı.

Siverek’te kadınlar şiddet konusunda bilgilendirildi

Siverek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce Hürriyet Caddesi’nde açılan stantta kadınlar şiddet konusunda bilgilendirildi.

Müdürlükteki uzman personeller tarafından yapılan bilgilendirmede şiddetin ne olduğu ve çeşitleri anlatıldı.

Şiddete uğrayan kadınlar ne yapması gerektiği konusunda da bilgilendirme yapan ekipler, açılan stantta bilgilendirici el broşürleri dağıttı.

Kadına şiddete sıfır tolerans anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Ülgen, konuyla ilgili ilçede bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Son dönemlerde konuyla ilgili hassasiyetin arttığını da sözlerine ekleyen Ülgen, şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu 1999 yılı 25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Bugünün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde meydana gelen bir olaya dayanıyor. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü bugün de farkındalık oluşturmak adına parkta kurduğumuz stantlarda sosyal bilgi uzmanlarımız vatandaşların sorularını cevaplandırdı. Sorunu olan vatandaşları merkezimize yönlendirdik, bugün farkındalık oluşturmak için mesai bitimine kadar açtığımız stant açık kalacak. Tüm dünyan insanlarına şiddetten uzak sevgi dolu günler dilerim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2021, 19:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER