Siverek’te kuduz köpek alarmı köy karantinaya alındı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Daban kırsal mahallesinde, bir köpeğin iki çocuğu ısırması üzerine...

Siverek’te kuduz köpek alarmı köy karantinaya alındı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Daban kırsal mahallesinde, bir köpeğin iki çocuğu ısırması üzerine, köylülerin durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirdi. Yapılan tetkikler sonucu köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı. 


Alınan bilgilere göre ilçeye 16 kilometre uzaklıkta bulunan Taban kırsal mahallesinde, üç gün önce dışarıda oyun oynayan çocuklara köpek saldırdı. Köpek sokakta oynayan çocuklardan 12 yaşında ki Mustafa ǒyi el, kol ve baş bölümlerinden ısırarak ağır, Hakkı Ç.’yi hafif şekilde yaraladı. Yaralı çocuklar, köylüler tarafından Siverek Devlet hastanesine kaldırılırken, köpeğin saldırgan davranışlarından şüphelenen vatandaşlar durumu Siverek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirdi.


Köylüler tarafından korunaklı bir alanda kontrol altına alınan, saldırgan köpek bir süre sonra eceliyle ölmesi üzerine, yetkililer tarafından, tetkiklerin yapılması amacıyla köpeğin başı kesilerek incelenmek üzere Şanlıurfa’ya gönderilirken, saldırgan köpek yetkililer tarafından kontrollü bir şekilde kepçeyle kazılan derin çukura gömüldü.


Yetkililer tarafından yapılan tetkikler sonucu saldırgan köpeğin kuduz olduğu anlaşılması üzerine, Taban köyüne karantina uygulaması başlatıldı. Köyde yaşayan vatandaşlar ile kedi ve köpeklerde aşılanmaya başlandı.
Vatandaşların verdiği bilgilere göre, köyde köpeğin ısırdığı iki çocuk ile yaralı çocukların, kanının temas ettiği 13 kişi gözetim altına alınarak, tedavi ediliyor.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER