Siverek’te kültür varlıkları için yüzey araştırmasına başlandı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tarihi kültür varlıklarının gün yüzüne çıkarılması amacıyla araştırma çalışmaları başladı.

Siverek’te kültür varlıkları için yüzey araştırmasına başlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Siverek Belediyesi iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında ilçedeki kültür varlıkları kayıt altına alınıyor.
Dr. öğretim üyesi Razan Aykaç başkanlığında farklı üniversitelerden akademisyen, uzmanların katılımıyla yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla kentteki kültür varlıkları tanıtılarak turizme kazandırılacak.


Çalışmanın Şanlıurfa ve ilçelerinde yapılacağını belirten Katip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Razan Aykaç, çalışmayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ve denetimi ile gerçekleştirdiklerini söyledi.


Türk-İslam dönemine ait kültür varlıkları için yüzey araştırmalarına başladıklarını ifade eden Aykaç, şu ifadeleri kullandı: “Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, İstanbul Marmara Üniversitesi gibi farklı üniversitelerden akademisyen ve uzmanların katılımıyla çalışmamıza Siverek’ten başladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile üniversitemizin ortak projesi olan çalışma bu sene Siverek Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak. Desteğinden ötürü Başkanımız Sayın Ayşe Çakmak hanımefendiye bilim heyeti adına teşekkür ederim.” 
Şanlıurfa ili ve ilçelerinin eski çağlardan beri doğu dünyasının kültür ve ticaret merkezi olduğuna dikkat çeken Razan Aykaç, “Bu topraklar Emevi, Abbasi, Selçuklu, Eyyubi, Memluklu, Akkoyunlu ve Osmanlı hâkimiyeti altında Türk-İslam medeniyetinin önemli eserlerini barındırıyor. Bu araştırmayla Şanlıurfa ve ilçelerinin kültür varlıkları tanıtılacak. Kıymetli eserler bir bütün olarak ele alınıp il ve ilçelerin kültür tarihi irdelenecek ve böylece bilim dünyasına ve turizme katkı sağlayacak.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER