Suyu Akmayan Mahalleli Lastik Yakıp Yol Kapattı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Mahalleliler 3 gündür sularının akmadığını iddia ederek, karayolunda lastik yakarak eylem yaptı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Mahalleliler 3 gündür sularının akmadığını iddia ederek, karayolunda lastik yakarak eylem yaptı.
 

İlçeye bağlı Fırat Mahallesinde 3 gündür suların akmadığını iddia eden vatandaşlar, Mahalleden geçen Mevlana Celaleddini Rumi Bulvarında lastik yakarak, yolu kapatarak eylem yaptı. Olay yerine gelen polis, ekipleri göstericilerle görüşerek eylemi sonlandırırken, itfaiyede yakılan lastikleri söndürdü. 


Mahalle Muhtarı Ahmet Özbakan, ‘Bir aydan beri Fırat Mahallesinde suların doğru dürüst akmadığını, 3 gündür de hiç akmadığını’ belirterek, yetkililerin mahallenin sorununa duyarsız kaldığını belirtti. Muhtar Ahmet Özbakan,” Bu süreç içerisinde Urfa’yı aradım cevap alamadım, Başkanı arıyorum cevap alamıyorum, SUSKİ Müdürünü arıyorum cevap alamıyorum, Başkan Yardımcılarını gittim bir türlü sesimi kimseye duyuramadım. Yetkilileri uyardım, dedim bakın vatandaş protesto yapacak, çünkü susuzluk tak etti artık! 3 gün üst üste suyun akmaması, ne anlama geliyor? Biz 24 saat aksında demiyoruz, gündüz aksın, gece akmasın, yada gece aksın, gündüz akmasın. Ama 3 gün üst üste suyun akmaması, hangi çağda biz yaşıyoruz? Ben bugün altı tanker su mahallede dağıttım. 1800 hane var Fırat Mahallesinde, ben tankerle nasıl bu ihtiyacı karşılayacağım. Yani ben hiçbir yere sesimi duyuramadım.”


Suyun satıldığı iddiası


Mahalleye su veren 2 kuyunun satıldığını iddia eden Özbakan,” Eski hayvan pazarında 2 tane su kuyumuz vardı, mahalleye oradan su veriliyordu. O, kuyular satıldı. Bölge müdürünü aradım, dedim ki müdürüm bu kuyuların içinde bulunduğu parselleri alırsak ve sondaj vurmazsak daha karlı değilmiyiz? O’da dedi ki, ’O yetki yok bende’ Belediye başkanına diyorum, yetki bende yok diyor. Ben nereye başvurayım bilmiyorum. Yapılan yasal değil ama vatandaşın sesini duyurması için en doğal hakkıdır bu. Sesiz sedasız, kavgasız biz burada sesimizi duyurmaya çalıştık” dedi.


 

Mahalle sakinleri su sıkıntısına dikkat çekmek için yaptığı yol kapatma eyleminin sonlandırmasıyla olay yerinden dağıldı.
 

Polis ekipleri de her hangi bir olayın meydana gelmemesi amacıyla geniş güvenlik önlemleri aldı.
 

Şuski Siverek Koordinatörü Zülfikar Gülel ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi. ‘’Mahallede yaşanan su sıkıntısından dolayı 2 kuyuda sondaj çalışmaları devam ediyor, çalışmaların tamamlanmasıyla mahalledeki su sıkıntısı giderilecektir’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2021, 11:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mühendis63
Mühendis63 - 3 yıl Önce

Maalesef sivereğin Dicle bağlar fırat ve birkaç mahallesinde durum böyle büyükşehir bilbortlara bilmem kaç km su alt yapı vs yazıyor inanmayın kimsenin umurunda bile değil Fırat 40 km ve verilen ihalenin bitimine 1/3 oranında kalmış kaç yıl oldu bitmedi acaba neden sizi Hakları kaybetmeyen rabbimize havale ediyoruz

SIRADAKİ HABER