Takoran Doğa Festivali Renkli görüntülerle sona erdi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Fırat Gezginler Kulübü tarafından organize edilen Takoran Festivali renkli görüntülerle sona erdi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Fırat Gezginler Kulübü tarafından organize edilen Takoran Festivali renkli görüntülerle sona erdi.

İlçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve eşsiz güzellikteki Takoran Vadisi'nde düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra kanyonu, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle bölge halkının "saklı cennet" olarak nitelendirdiği vadi, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmeye devam ediyor.

3 gün süren ‘3. Uluslararası Şabut ve Fırat Turnası Yakalama Yarışması’ kapsamında 4 ülkeden gelen yarışmacıların yanı sıra farklı illerden gelen gruplar katıldı.

Tekneyle Fırat Nehri’nin oluşturduğu kanyonları gezen yerli ve yabancı turistler, vadinin doğal yapısına hayran kaldı.

En büyük balığı tutma ve kano yarışması, uçurtma şenliği, dilek feneri ve kan hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla bisiklet yarışması düzenlendi.

Festivale katılanlar günün yorgunluğunu ise Recep Tayyip Erdoğan mesire alanında düzenlenen sıra gecesina katılarak attı.

Geceye katılanlara çiğ köfte ikram edilirken müzik eşliğinde halay çekenler gönüllerince eğlendi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2019, 18:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emin Kurt
Emin Kurt - 5 yıl Önce

Muhteşem bir festival oldu,orada bir gece çadır kurup kamp yaptım ve bir çok etkinliğe katılma imkanı buldum(takoran kanyonunu hem tekneyle hem de yürüyerek gezdim. Balık tutarak huzur buldum, sıra gecesine katılarak stres attım, festivali düzenleyenlere ve Belediye bşk.yrd.Sn.Cumali Karavar ve Sn.Hasan İzol,
Fırat gezginler kulubü başkanı Sn.Ferit Akçalı ve yönetim krl. üyeleri Sn.Şeyhmus Karaburç, ve bizimle çok samimi ve sıcak bir şekilde ilgilenen ismini sayamadığım diğer festival komitesindeki arkadaşlara çok çok teşekkürler.

SIRADAKİ HABER