Vatandaş Soruyor Ya Bizim Yol Ne Olacak ?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine tepki gösteren, Siverek Çomaklı Köyü sakinleri, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek’teki ‘Çamurlu yol sorunu’ ile ilgili açıklama yapıyor da, neden bizim çamurlu yolumuz ile ilgili açıklama yapmıyor” dediler.

Vatandaş Soruyor Ya Bizim Yol Ne Olacak ?
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ulusal basında çıkan, Yoğunca Mahallesindeki öğrencilerin çamur içerisinde, eşek sırtında okula gitmesi sorunu ile ilgili bir açıklama yayımlayarak, “Vatandaş arazisinde mağduriyetinin giderilmesi adına yol yapım çalışması başlatılmıştır.” “Büyükşehir yol sorununu çözdü” başlıkları attırmıştı.


Viranşehir Karayoluna 5 km uzaklıkta bulunan Çomaklı (Çabakçur) köyü sakinleri, Büyükşehir Şanlıurfa Belediyesinin yaptığı açıklamaya tepki göstererek, 15 yıldır çamur deryasına dönen yolları ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den bir açıklama bekliyor.


Köy sakinlerinden Tamer Alhas, siyasi tercihlerinden dolayı 15 yıldır cezalandırıldıklarını belirterek, “Köyümüz devlet sevdalısı bir köy olduğu için cezalandırılıyor. Biz buna inanmak istemesekte artık bizlerde de soru işaretleri oluşuyor. Gerçekten devletimizi sevdiğimiz için mi büyükşehir belediyesi bizi cezalandırıyor? Köyümüz Viranşehir Karayoluna 5 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen 15 yıldır tüm başvurularımıza rağmen yolumuz yapılmıyor. Bugüne kadar köy sorunları ile ilgili Şanlıurfa Belediyesine ve Siverek Belediyesine defalarca başvurduk. Bize sabır edin bekleyin yolunuzu yapacağız dediler. Bugüne kadar yolumuz için hiçbir çalışma yapılmadı. Çocuklarımız okula giderken Yoğunca Köyündeki gibi çamur içerisinde kalarak mağdur oluyor. Sesimizi kimse duymuyor” dedi.


Mağduriyetlerini basın yoluyla dile getirmelerine rağmen seslerinin duyulmadığından dert yanan köy sakinlerinden Mehmet alan ise “Bize dediler sorununuzu basın yoluyla dile getirin o zaman yol sorununuz çözülür.


Yol sorunumuz yerel ve ulusal basında çıkmasına rağmen halen bir gelişme yok. Sorunumuzun çözülmesi için ne yapmamız lazım anlamış değiliz. Gelsinler yollarımızın halini bir görsünler. Artık sabrımız kalmadı.” dedi.

Öte yandan eski Bakan ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik 2018'in yıl sonuna kadar tüm yolların yapılacağını söylemiş ancak geldiğimiz noktada bırakın köy yolları grup yolları bile tamamlanmadı. 
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2018, 09:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şirinkuyu
Şirinkuyu - 5 yıl Önce

Şirinkuyu Saraykent arası yolu gören yok mu?

Av.Polatoglu
Av.Polatoglu - 5 yıl Önce

Siz iki Kilo makarnaya, agaliga seyhlige oy verirseniz daha beterine müstehaksinizdir.Avrupa bizi kiskaniyi demeye devam edin. Onurlu yasam icin HDP

Siverek
Siverek - 5 yıl Önce

İlla birseylerin yapılmabilmesi için bi kazayami veya birilerinin ölmesine mi yada vatandaşın sabrı tükenecek derecede mağdur olmasimi gerekir bunlarda vatandaş bunlarda ozerine döşen her türlü vergiyi Vs görevini yerine getiriyorlar oy zamanı oy istemeyi biliyorsunuz neden yapılmıyor köylünün yolları duyun sesimizi KÜÇÜK şehir

Zz
Zz - 5 yıl Önce

Birdaha Akp ye oy verin belki yaparlar

SIRADAKİ HABER