Yol Eylemine Belediye Başkan Yardımcısı'da Katıldı

Verdikleri dilekçelere rağmen yollarının hala yapılmadığını dile getiren kırsal mahalle sakinleri belediye önünde eylem yaptı.

Yol Eylemine Belediye Başkan Yardımcısı'da Katıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi dün yol eylemine sahne oldu. Siverek'e yakın Bakkaç, Güngörmez, Kuşlugöl , Kayalıkköyü ve Duydum köyü sakinleri yollarının yapılmadığını iddia ederek belediye önünde toplandı.

Daha önce dilekçe vererek yollarının yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, iddiaya göre taleplerine yanıt bulamadı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile görüşmek için belediye önünde muhtarlar öncülüğünde toplanan mahalle sakinleri, yol taleplerini yüksek sesle dile getirdi. Toplantısı olduğu belirtilerek Çiftçi'yle görüşemeyen grup, "Bizi Halkla İlişkiler ile görüştürüyorlar, muhatap alan yok" diyerek, yetkililerin ilgilenmesini istedi.

Haberi daha da ilginçleştiren durum ise yollarının yapılmadığı gerekçesi ile eylem yapanların arasında Ak Parti Siverek Belediye Başkan Yardımcısı H. Ahmet Öncül'ün de yer alması oldu. Kırsal Hizmetlerden sorumlu olan Öncül'ün de aralarında bulunduğu grup saatlerce Belediye'nin önünde beklemelerine rağmen muhattap bulamadı. 

"NEDEN YAPMIYORLAR?"

Daha öncede bu sorunu dile getirdiklerini ancak söz verilip, yapılmadığını ifade eden mahalle sakini, " Söz vermiş bugün gelecek, yarın gelecek yapmıyorlar. 2 senedir bize söylüyorlar yapmıyorlar yolumuzu. Nedendir? Bunu öğrenmek istiyoruz. Ne için yapmıyorlar?  10 dakika yolu, 1 saatte gidiyorum. Arabamız parça oldu, her gün tamire gidiyoruz. Tamire gittiğimiz zamanda 1 milyar para istiyor. Biz artık bıkmışız, bu yolumuz yapılsın" diyerek sözlerine son verdi.

Grup, yol talebini aktarmak üzere Büyükşehir Belediyesinden ayrılıp, Valiliğe gitti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 13:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasar ipekli
Yasar ipekli - 6 yıl Önce

Sanki sehrin kendi icindeki yolar yapilmista bu iki yil oldu koy yolarimi yapilacam Allah askina güldürmeyin beni valla önce sehir ic merkezlerini yapinda diyer yilar kendiliginden zaten mecburu yapacaklar ancak oy kulanlamalar yaklastimi biraz calismalar olur oy kulandiktan sonra sn kimsinki taniyan olur bu bizin devletin halidir normal guruyorum diyarbakir bulumune gidiyorsun yol kaymak gibi bide hilvana yetistikten sonra yol kaymak ama siverek ge geldinmi yol yol deyilki resmen arabalari ölüme cekiyor insanlari hata gecen petrolun orda kaza meyfana gelir iki kisi ölür bile siz siz olun dogru olun dogruluk yolundan cikmayin rabim sonumuzu hayir etsin amin

Kazım
Kazım - 6 yıl Önce

Allah için bu adam okul müdürü iken ne yaptıki belediye başkanı ikden ne yapacak. Kırsal kesimden kendisi sorumlu bir de eylem yapanlarla eylem yapıyor. Kimse demiyor ki ulan muhatap sensin. SEN BÜYÜKŞEHİRE İLETECEKSİN BU SORUNU ÜZERİNDE DURACAKSIN. aDAM GÖREVİNİ BİLE BİLMİYOR.YETER HAKKETEN NE RESUL NE DE ONUN YERİNE DÜŞÜNÜLEN İLHANI İSTİYORUZ.

Samimi Siverek'li
Samimi Siverek'li - 5 yıl Önce

Yetki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesindedir.Siverek Belediye Başkan Yardımcısı H.Ahmet ÖNCÜL ne güzel beraberce beraberlikle dirliğini göstermiş.Bir geçmiş yıllarda Şanlıurfa Belediyesini dolaşmıştım kimse yoktu.

SIRADAKİ HABER