Zabıta memurundan örnek davranış

Ülke genelinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumuna giren öğrencilerin dikkatinin dağılmaması amacıyla Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Gönüllü Zabıta Memuru örnek davranış sergiledi. Hazırladığı pankartla sürücülerin korna çalmaması için uyarılarda bulundu.

Zabıta memurundan örnek davranış

Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli zabıta memuru Hilmi Özkürkçü (49), öğrencilerin sınav sırasında sürücüler tarafından korna çalınarak rahatsız edilmemesini önlemek amacıyla Hürriyet caddesi üzerinde bulunan okulların bulunduğu alanlarda pankartla gezerek sürücülerin korna çalmasını engelledi.


İlçenin Hasan Çelebi Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde hazırladığı 'YKS sınavından dolayı korna çalmayalım, duyarlı olalım' pankartıyla sürücüleri uyardı.


Gönüllü olarak hazırladığı pankartla sürücüleri uyardığını dile getiren zabıta memuru Hilmi Özkürkçü, “Bugün gençlerimiz için çok önemli bir gün. Sınava girecek öğrencilerimizin sınava daha kolay konsantre olmaları amacıyla sürücülerin araçlarında kornaya basmamaları için uyarılar yapıyorum. Öğrencilerimizin 12 yıllık emeklerinin heba olmaması için sınav saatinde korna çalınmaması önem arz ediyor ve ben işi tamamen gönüllü olarak yapıyorum.” diye konuştu.


Zabıta memurunun okul bölgeleri ve yoğun olan kavşaklarda açtığı pankartı gören vatandaşlar duyarlılığı nedeniyle zabıta memuruna teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2021, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER