Siverek'te Darbe Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Siverek'te Darbe Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Siverek'te Darbe Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

ŞANLIURFA'nın Siverekİlçesi'nde darbeye karşı vatandaşlar caddelere sokaklara çıkarak darbeteşebbüsünü protesto etmeye devam ediyor.


   İlçe emniyet müdürlüğü ile AK Parti ilçebinası önünde toplanan kabalık içinde bazı vatandaşlar kefenli gelirken birvatandaş ise Türk bayrağı astığı develeri ile geldi.  


   Emniyet müdürlüğü önünde toplanan kalabalıkakşam namazını emniyet müdürlüğü bahçesinde Türk bayrağı önünde kıldı.


      Mitinge dönüşen protestolarda ilçedefaaliyet gösteren 42 STK'dan oluşan sivil inisiyatif basın açıklaması yaptı.


      Basın açıklamasını Siverek Yardımlaşma Derneği BaşkanıCevdet Ökenek okudu. Her 10 yılda bir darbenin düştüğüyakın tarihimizde, oynanan oyunlar gösteriyor ki; dün Osmanlıyı yıkan alçaklar, halen aynı fikir ve  düşüncelerle iş başındadırlar ümmetin  kalbiolan Anadolu'nun ayağa  kalkmasınıengellemek  için ellerinden geleniyapmaktadırlar.


     Belediye  Başkanı  Resul Yılmaz kitleye   yaptığı konuşmada" bu darbeciler jakoben bir anlayışla  bu milletin tüm mübarek değerlerini çizmeleri altında  ezen bir  zihniyettir. Ama  bunlar bir şeyi hesaba katmadılar bir şeyidüşünemediler sizlerin dik duruşunu,  hakka  bağlılığınızı, lidere bağlılığınızı  dikkate almadılar. Alanları terketmeyeceğiz  bu alanlar  sizindir  dün geceden bu geceye  kadarbeklediğiniz için teşekkür  ederim" Dedi


    Konuşmaların ardından vatandaşlar darbeteşebbüsü sırasında yaşamını  yitirenşehitler için  gıyabi cenaze  namazı kıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER