Siverek'te İlk Ders Zili Heyecanı

Türkiye'de yeni Eğitim-Öğretim heyecanı Siverek'te de ilk günde yaşandı. Geçtiğimiz hafta birinci sınıfların başladığı şimdi de tüm lise ve orta öğretimlerde ilk ders zili çaldı.

Siverek'te İlk Ders Zili Heyecanı
Türkiye'de yeni Eğitim-Öğretim heyecanı Siverek'te de ilk günde yaşandı. Geçtiğimiz hafta birinci sınıfların başladığı şimdi de tüm lise ve orta öğretimlerde ilk ders zili çaldı.

     Siverek'te 2014 ? 2015 Eğitim - öğretim yılında 4 bin 195 anasınıfı, 56 bin 830 ilkokul, 10 bin 664 orta öğretim olmak üzere ilçede 71 bin 689 öğrenci bugün derse başladı. Sabah saat 09.00'da Cumhuriyet Alanında yapılan Atarük Büstüne çelenk program ile başladı. İlköğretim haftası kapsamında saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program atatürk büstüne çelenk konulduktan sonra da devam etti.

     Daha sonra Yavuz Selim İlköğretim okulunda düzenlenen programda şiirler, şarkılar ve konuşmalar yapıldı.
      Programa İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yeşiltaş, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü yaptığı konuşmada; '' Bize verilen sorumluluğun bilincinde olarak. Öğrencileri bilgi sevyesi yüksek, düşüne bilen nesiller yetiştirmeliyiz. Öğretmen arkadaşlarımız özellikle bu konuda gereken her türlü gayreti göstereceklerinden şüphem yok. Tüm öğretmen ve öğrenci arkadaşlara başarılar dilerken Siverek'te yeni eğitim öğretim yılının hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum'' dedi.

     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yeşiltaş'ın konuşmasının ardından, İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek'te yeni okulların açıldığı ve bazı okulların ikinci döneme yetişeceğini belirterek şunları kaydetti. ''Bugün yeni bir eğitim öğretim yılının başlaması ile bir aradayız. İçinde yaşadığımız çağın bilim, eğitim ve bilginin ön planda olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer ki siz, gelecek nesilleri iyi donanımlı bilgi ile donatmadan yetiştirirseniz, gelecek hayatı ve toplumları geri bırakmaya mahkum bırakmış olursunuz. Dolayısı ile bizler bugün yeni bir heyecanla yeni katılan öğrencilerin ve devam eden öğrencilerin dinlenmiş olarak başladığı bu yeni eğitim dönemine daha dinamik ve heyecanlı bir şekilde başlamamız gerekiyor.

FİZİKİ YAPILANMALAR TAMAMLANDI ANCAK?

      Siverek'te yeni açılan okullarımızın yanında birde yapımı ikinci dönemde bitecek olan okullarımız var. Bu yeni yapılanma ile beraber fiziki yapılanmamız tamamlanmış olacak. Ancak fiziki yapılanmaların iyi olması eğitim düzeyini üst sıralara çıkaracak diye birşey yok. Eğitimi ön plana çıkaracak olanlar eğitim camiasının üstün çabası ve öğrencilerin gayreti ile olacaktır.
       Öğrenci ilk eğitimini ailesinden alır, belli bir yaşa geldikten sonra okullar vasıtası ile bilgiyi alarak donanımlı hale geliyor. Bunda başarılı olmanın püf noktası aile ve okulun ortak çalışması ile ortaya çıkmaktadır. Her öğrencinin bir hazinedir. Bunun farkında olmamız gerekiyor. Özgüven ve cesaret ile özgür bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Bilgiyi sorgulayan, nerden geldiğini bilen ve hayatında tatkik eden bireyler yetiştirmemiz gerekiyor.
Bizim toplum olarak temel sorunumuz kendimizi toplum içinde ifade edememe, işte burada tam olarak bizler kendini özgür ifade edebilen bireyler yetiştirmeliyiz ki, sorunlarımızı aşalım.

EĞİTİM DİLİ VE ANA DİL KULLANIMI VE ÖĞRENİMİ ÇOK ÖNEMLİ

     Öğretmen olarak sizlere büyük görevler düşüyor bunlardan biri de dilleridir. Onlara dil'ini iyi öğretin ki kendilerini ifade edebilsinler. Gerek eğitim dili gerek ise ana dillerini iyi kullanmaları ve öğrenmeleri için onlara öğretin. İnsanı kendini dili ile ifade edebilir, bilmediği dil ile kendini ifade etmek büyük bir zorluk çıkarmaktadır. Ailelerin bizlere emanet ettiği bu mücevherleri iyi işlemek bizim işimiz olmalı, eğitim camiasının işi olmalıdır.
Ben bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılında Öğretmenlerimize, öğrencilerimize başarılar diliyorum'' dedi.


      Yapılan konuşmaların ardından Siverek İlçe Kaymakamı Hamza Erkal beraberindeki öğretmenlerle 2014 ? 2015 yılının ilk dersini 3/A sınıfında vererek öğrencilerine kitaplarını dağıtan İlçe Kaymakamı Erkal daha sonra bir sure öğrencilerle sohbet ederek başarılar diledi.


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER