Siverek'te Nevruz Coşkusu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında BDP Siverek ilçe teşkilatının düzenlediği Nevruz programı başladı.

Siverek'te Nevruz Coşkusu
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında BDP Siverek ilçe teşkilatının düzenlediği Nevruz programı başladı.

NEVRUZ ALANINDAN VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

     İlçenin Yeni Şehir Mahallesinde bulunan miting alanında gerçekleştirilen etkinlikler sabah 10.00'da başladı. Newroz kutlamaları kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, Şanlıurfa , Siverek Belediye Başkan Adayı Metin Özbadem ve Eşbaşkan Sevinç İzol Özipek katıldı.

     Meydanı dolduran binlerce kişi halay çekerek gönüllerince eğlendi. Nevruz ateşinin yakıldığı alanda ateşin üzerinden atlayan vatandaşlar bir yandan da çeşitli Kürt sanatçıların şarkılarına eşlik ettiler.
    Açılış konuşmasını yapan BDP İlçe Başkanı İ.Halil Ayyıldız. Alanı dolduran Sivereklilerin Nevruzunu kutlayarak ilgi gösterdikleri için teşekkür ettikten sonra "Nevruz'un özgürlük ve baharın müjdecisi olduğunu" belirtti.
Ayyıldız'ın ardından BDP Siverek Belediye Eş Başkan Adayı Metin Özbadem ve Sevinç İzol Özipek birer konuşma yaptı. 30 Martta vatandaşlardan destek isteyen Özbadem şunları kaydetti. "Nevruz'un özgürlük ve baharın müjdecisidir. Bu coşkuyu bu alanda sizlerle paylaşmak bizleri mutlu etmektedir. Bu coşkunun 30 Mart'ta da kendi iradesi ile oy kullanan Kürt halkının zaferi olacaktır" dedi.

      Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir'in konuşması esnasında alanda bulunanların yoğun ilgisi ile karşılandı. Baydemir alanda bulunan binlerce kişiyi Türkçe, Arapça, Kürtçe, Zazaca selamlayarak şunları kaydetti. "Değerli Siverekli kardeşlerim hepinizin Nevruzunu kutluyorum. Yaklaşık olarak 1 yıldır rabbime şükürler olsun ki Türkiye'ye artık cenazeler gelmiyor ve analar ağlamıyor. Barış isteyen ve zemini hazırlayanlar asıl sizlersiniz. Şu bir gerçek ki barışın gerçek mimarı sizlersiniz, esas mücadele eden ve bedel ödeyenler sizlersiniz. Şüphesiz ki 2013 Nevruzunda neredeyse tıkanma noktasına gelen legal demokratik siyaset Kürt muhalefeti, Kürt halkı ve Sayın Öcalan Türkiye'nin tıkanan leagl siyasetinin önünü açtı. Ama maalesef Kürt halkının barışa bu kadar sımsıkı sarılmasına rağmen hemen hemen hiçbir adım atılmadı" dedi. 


30 MART BİR REFERANDUMDUR

     Son 1 yıldır AKP bir kez daha 10.000'e yakın legal siyasetçi halen cezaevinde bulunmaya devam ediyor. Barış görüşmesi halen hukuki bir zemine oturtulmuş değil. 30 Mart gerçekten bir referandumdur. Aynı zamanda barışın referandumdur. Kim samimi kim kandırıyor, kim geri adım atıyor, kim kardeşliğe sımsıkı bağlanıyor onun referandumu olacaktır. 30 Mart günü sandık başına giden Siverek öyle bir sandığa mühür basacak ki Ankara'dan duyulacaktır. Bu ses barışın, özgürlüğün ve kardeşliğin sesi olacaktır. Siverek'te her aşiret, her görüşün birlikte yaşadığı bir medeniyetin çocukları olarak bu topraklarda artık ayırım yapılmayacaktır. 12 Yıllık bir iktidar ve 10 yıllık bir Belediye iktidarı olan AKP iktidarı ne yaptı ne verdi Siverek'e, diğer tüm iktidarlar gibi Siverek'i kandırıp İl Hakkını vermeyip il yapmadılar. 17 trilyon kaynak verilmiş deniliyor. Peki bu 17 trilyon nereye gitti kardeşim. Siverek'teki, Urfa'daki kardeşlerimiz işsizlik, yoksulluk nedeniyle Türkiye'nin batısına, Karadeniz'e neden ırgat olarak gidiyor. Neden halen Türkiye'de okula gitmeyen çocuk sayısı ve okulu bırakan sayısı en çok Şanlıurfa'da, kişi başına düşen hekim sayısı neden en az olan Urfa, Urfa neden Siverek'i, Viranşehir'i ve tüm ilçeleri ile neden geriliyor.

     Urfa'yı elmalı şekerle kandırmaya çalışıyorlar bununla da yetinmiyorlar Siverek'i Urfa'yı bütün coğrafyanın çiftçilerini elektrik enerjisi hırsızlığı ile suçluyorlar. Eğer köylümüz traktör ve evinizi satsa bile elektrik parasını karşılayamayacak durumda. Artık minareyi çalan kılıfını uyduramayacak ve mızrakta çuvala sığmıyor zaten, Urfa halkı Siverek ile beraber mutlaka sandık başında % 51 değil, %63 değil % 80 ile cevap vererek yepyeni bir sayfa açacağız inşallah.
     Bu sayfa 80 yıllık Halil-i Rahman şehrinin kavuşmadığı hizmete, Siverek'in laik görülmediği hizmete en kısa zamanda kavuşturacağız inşallah. Gelecek 40 yılın projelerini ve kalkınmasını, 40 yılın planlamasını kent konseyleri, STK ve şüphesiz ki gençlerle beraber adım adım yapacağız. Genç kardeşlerim sizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Bir kere işsizlik, yoksulluk en büyük düşmanımız. Esas mücadelemizi bundan sonra vereceğiz. Yoksullukla, çaresizlikle mücadele edeceğiz. Şimdi sosyal politikalarla gençlerimizi meslek sahibi yapmanın, Eğitim politikalarını destekle, mutlaka gençlerimizin, çocuklarımızın okumalarının önünü açacağız. Harran üniversitesinin kapasitesi en az 2-3 katına çıkarılması gerekiyor. Eğer Harran Üniversitesi bunu yapmazsa Büyükşehir belediyesi ile kol kola vererek, yeni üniversitelerin oluşması ve kurulması için mütevelli heyeti içinde olup birlikte çalışarak yeni üniversiteler açacağız. Bu coğrafya bir kez daha ilimin, bilimin, Üniversitelerin ve eli kalem tutanların coğrafyası haline gelecektir. Nasıl ki ilk üniversite ve medrese Harran'da açıldıysa Siverek ve Urfa bunu daha üste çıkaracaktır.

     Bir toplumda eğer ki kadın nüfuzunu eziyorsa ve zulmedecekse o toplumun zulümden kurtulma şansı yoktur. Bütün Seydalara çağrımdır. Tek bir erkek evladımız ve kız evladımız arasında zerre kadar ayrım yapmayacağız. Eşine şiddet uygulayanları bana şikayet edeceksiniz hiç bir şey yapmazsam bile sularını keseceğim. Hiç şüpheniz olmasın bu itibar ile nedeni ne olursa olsun kadına yönelik şiddettin cahiliye dönemin nüksetmesidir. Kadına yönelik her yerde mücadele etmek boynumuzun borcu olsun. Bizim yönetim anlayışımızda maaşı dışında siyasetçinin kuruşa tenezzül etmesi haramdır. Her yerde söylediğimiz gibi "Hak var gam yok. BDP var rant yok" dedi.


Haber:Abdullah Lale - Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER