Siverek'te Ücretli Öğretmenlik Muamması

1167 öğretmen adayının KPSS puan üstünlüğüne göre değil, güvenlik soruşturmasına göre...

Siverek'te Ücretli Öğretmenlik Muamması
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim yılında okullarda öğretmen ihtiyacını gidermek amacıyla yapılan ücretli öğretmen görevlendirmelerinin Siverek Kaymakamlığınca iptal edildiği bildirildi.


ATAMALAR GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇİRİLDİ


      Ücretli Öğretmenlik atamalarında KPSS puan üstünlüğüne göre yapılması gerekirken, ücretli öğretmenlik için başvuruda bulunan 1167 öğretmen adayının KPSS puan üstünlüğüne göre değil, güvenlik soruşturmasına göre atandığı öğrenildi. İlçelerde güvenlik soruşturması yetkisi mülki amirlerde olmasına rağmen İlçe Kaymakamı'nın atamaları "haksız" yapıldığı gerekçesi ile iptal etmesi beraberinde soruları getirdi.


GÜVENLİK SORUŞTURMASI YETKİSİ KİMDE ?


      Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yönetmeliği'nin 8. Maddesi gereği güvenlik soruşturmasının ilçelerde yetkilinin mülki amirlerin elinde olduğu belirtilmesine rağmen yapılan güvenlik soruşturmasının İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılıp atamaların KPSS puanı baz alınarak değil, güvenlik soruşturmanın sonuçlarına göre yapıldığı öğrenildi.


ATAMALAR NEDEN İPTAL EDİLDİ


      Yönetmelikte belirtildiği üzere güvenlik soruşturmasının İlçe Kaymakamının yetkisinde olmasına rağmen, Ücretli öğretmenlik başvurularında yapılan soruşturmanın yine aynı makam tarafından bir hafta ara ile yapılan açıklamada "Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan hukuksuz atamalar ve bundan doğan mağduriyetlerden dolayı yapılan incelemelerinden ardından ücretli öğretmen görevlendirmelerini iptal ettik" diyerek yapılan açıklama ise tam bir alay konusu oldu.


GÜVENLİK SORUŞTURMASI NEYE GÖRE YAPILIYOR ?


     Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamu kurumlarında çalıştırılmak üzere alının personelin güvelik soruşturmasından geçirildiği bilinmekte ancak eğer başvurular arasında yine güvelik soruşturmasına takılan olursa eğer nasıl bir mağduriyet önlenecek. Yapılan güvenlik soruşturması neye göre yapılmakta. Nasıl bir istihbarat elde edilip değerlendiriliyor merak konusu. Ücretli öğretmenliğe başvuruda bulunan bazı öğretmen adayları ise sadece güvenlik soruşturmasının baz alınmadığını iddia ederek İlçe Kaymakamlığının yaptığı hukuksuz uygulamalardan dolayı isyan etti.


SENDİKALAR SESSİZ


Eğitim öğretimin başladığı ve öğretmen açığının olduğu bu dönemde İlçe Kaymakamlığı tarafından alay konusu olan güvenlik soruşturmasının ardından İlçede bulunan herhangi bir sendikanın açıklama yapmaması, ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunan öğretmen adaylarının sosyal medya da tepkisine neden oldu. Şimdi yeni yapılacak olan atamaların nasıl yapılacağı merak konusu oldu. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER