Siverek'ten Mursi'ye Destek

Siverek'ten Mursi'ye Destek...

Siverek'ten Mursi'ye Destek

      MısırlıMüslümanlarla Dayanışma Platformu, Mısır'daki idam cezalarını protesto içinŞanlıurfa'nın Siverek kazasında basın açıklaması düzenledi. 


      Mısır'da, Sisi rejiminin seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, İhvanı Müslimin lideriBedii ve Yusuf Karadavi için verdiği idam kararını protesto için kitlesel basınaçıklaması yapıldı. 


     Hürriyet caddesinde bir araya gelen Mısırlı MüslümanlarlaDayanışma Platformu üyeleri adına basın açıklamasını Mustafa Karahan okudu.Karahan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Bilindiği gibi, 3 Temmuz2013 tarihinde, Mısır tarihinin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan MuhammedMursi'ye karşı askeri bir darbe geliştirilmiş ve darbeci Sisi'nintalimatlarıyla bir yandan kolluk kuvvetlerinin saldırıları bir taraftanbaltacıların saldırılarıyla yüzlerce Müslüman şehit edilmişti."Darbecileri eleştiren Karahan, şunları söyledi: "Darbeciler istediklerinielde ettikten sonra İhvan-ı Müslim'in cemaatine yönelik baskı ve şiddet artmış,herhangi bir şekilde şiddete bulaşmamış cemaat üyeleri terörist ilan edilmiş veihvanın tüm faaliyetlerine yasaklama getirilmişti. Tüm dünyanın gözleri önündekanlı darbeyi gerçekleştiren alçak diktatörler, düzmece mahkemeleri marifetiylekendileri aklamış ve kardeşlerimize olan baskıyı her geçen gün artırmışlardı.Yakın süreçte Muhammed Mursi hakkında 20 yıl hapis cezası veren mahkemenintasması biraz daha sıkılmış olacak ki bu cezanın üzerinden çok geçmeden Mursihakkında idam kararı veriyor. Bu da yetmiyor Dünya Âlimler Birliği BaşkanıYusuf el Karadavi de idam listesine ekleniyor. Alçak darbeci Sisi, onun emrindeolanlar ve Sisi kuklasını parmaklarında oynatanlar ölümle bizlerikorkutabileceğini sanıyorsa yanılıyor. Bu yanılgının en büyük şahidi tarihtir.Tarih, İbrahimlerin nemrutlara, Musaların firavunlara had bildirme sahneleriyledoludur. Hiçbir şekilde şüphemiz olmadan inanıyoruz ki; en gür seda İslam'ınolacaktır." 
Yapılan basın açıklamasının arkasından dua edildi, sonra platform üyelerisessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER