Siverekli Kürt Aşiretler Aljazeera Türk Ekim Sayısında

Aljazeera Türk, ''21.Yüzyılda Kürtler''ini konu aldığı Ekim ayı sayısında, Siverek'in Kırvar Aşiretinin mensuplarının bulunduğu resmi kapak sayfasında yer verirken. Bölgede yaşanan aşiretler arası çekişmeden, rekabete ve devlet ilişkil

Siverekli Kürt Aşiretler Aljazeera Türk Ekim Sayısında
Aljazeera Türk, ''21.Yüzyılda Kürtler''ini konu aldığı Ekim ayı sayısında, Siverek'in Kırvar Aşiretinin mensuplarının bulunduğu resmi kapak sayfasında yer verirken. Bölgede yaşanan aşiretler arası çekişmeden, rekabete ve devlet ilişkilerine kadar Kürt aşiretlerin derin bir analizinin yapıldığı sayı çıktı.

Ortadoğu merkezli yayın yapan ve Dünya çapında yayın Haber Ajanslarından olan Aljazeera'nin Türkiye Ekim sayısında on başlıkta ''21. Yüzyılda Kürtler'' konulu analizde; Türkiye'de barış süreci, İran'ın yok dediği Kürt sorunu, Kürtlerde tarikat, mezhep, tekke ve aşiretler gibi başlıklara ayrılan röportajlarında bulunduğu analizde özellikle Kürtler için ''Devlet olmayan Devlet'' tanımı yaparken Kürtlerin ne istedikleri gibi cevaplarda aranıyor.

Kürtler'in Tarihi ve Aşiretleri konu alan dergide aşiretler arası çekişmelerin toplumsal sonuçları, devlet ilişkileri ve gelenekleri ile kendine has bir yapı olan Kürt aşiretlerinin adeta bilimsel bir tez haline getirildiği derginin Ekim ayı sayısında Siverek'te bulunan aşiretlere de yer verildi.
Siverek'in iki büyük aşireti Bucak ve Kırvar ailesinin mensuplarının röportajlarının yer verildiği dergide Kırvar aşiretinin mensupları derginin Ekim ayı sayısında kapak sayfasında yer verildi.


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER