SİVEREKLİ ÖĞRENCİLER OKULLARININ TAŞINMASINI İSTEMİYOR

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde bir grup öğrenci okullarının başka yere taşınmasına tepki göstererek Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı.

SİVEREKLİ ÖĞRENCİLER OKULLARININ TAŞINMASINI İSTEMİYOR
     Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde bir grup öğrenci okullarının başka yere taşınmasına tepki göstererek Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı.


       İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo'nun Parkında toplanan Siverek Anadolu Lisesi öğrencileri okullarının başka yere taşınmasını protesto ederek okulda bulunan öğrencilerden topladıkları 500 imzayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu'na teslim ettiler.

       Lezgo'nun parkında toplanan öğrenciler adına basın açıklamasını Şeyma Badeci gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasında Badeci şunları kaydetti. "Biz Siverek Anadolu Lisesi öğrencileri olarak okulumuzun taşınmasını protesto etmek için bir araya geldik. Bu karar doğru bir karar değildir. Bizler bu kararla adeta sürgüne maruz bırakılıyoruz. Okulumuzun taşınmasında ki gerekçe Cuma İbiş Ortaokulunda yer olmamasının bizim okulumuzun taşınmasına gerekçe olmamalıdır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu soruna başka çözümler bulunmasını istiyoruz. Aksi durumda bizler mağdur oluyoruz. Okulumuz gerek fiziki gerekse eğitim düzeyi olarak Siverek'te bulunan diğer okullara göre iyi durumdadır. Ailelerimiz bizleri bu okula gönderirken hem eğitim kalitesi, hem de okulun merkezde olmasının büyük bir önemi vardır. Maddi durumu yoksul statüsünde olan bir ailenin taşıma ve kantin harçlığını artırma gibi bir lüksü yoktur. Mutfak masrafından veya diğer çocukların harçlıklarından kesip bizleri göndermek zorunda kalacaklardır. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesine göre, her öğrencinin özgürce ve iyi koşullarda tercih yapması gerekmektedir. Biz kimsenin mecbur kaldığı bir okula gitmek zorunda değiliz. Bu sorunlar hiç kimseyi mağdur etmeden farklı bir çözüm bulunması için Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz bizler öğrenciyiz, bizler okulumuzdan mezun olmak istiyoruz, bizler kardeşlerimizin ve mağdur olmasını istemiyoruz" dedi.


       Yapılan basın açıklamasının ardından okulda bulunan 500 öğrencinin imzası Milli Eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu'na teslim eden öğrenciler Milli Eğitim Müdürü ile bir süre görüştükten sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER