SİVSAD ve Fotono 21 Fotoğraf Buluşması

Fotono 21 Fotoğraf Derneği Türkiye'nin farklı illerinden fotoğrafçıların buluştuğu Fotoğraf buluşması düzenlendi.

SİVSAD ve Fotono 21  Fotoğraf Buluşması
Fotono 21 Fotoğraf Derneği Türkiye'nin farklı illerinden fotoğrafçıların buluştuğu Fotoğraf buluşması düzenlendi. 


Türkiye'nin farklı illerinden fotoğrafçıların bir araya geldi programın ilk günü Siverek'te gerçekleştirildi. Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneğine (SİVSAD) gelen fotoğrafçılar Fırat bölgesinde Takoran'a yaptığı gezi sonrası Tarihi Cincıklı Hamamı olan Dernek binasında fotoğraf sunumları ve söyleşiler gerçekleştirildi. Susurluk Fotoğraf Derneği Başkanı Miktad Besni Fotoğraf okumanın incelikleri konulu söyleşi düzenlerken, Kocaeliden gelen fotoğraf sanatçısı Bedri Akça ise Siyah Beyaz ve Arka Sokaklar konulu fotoğraf sunumunu gerçekleştirdi. 


Sunum ve söyleşilerin ardından açıklama yapan SİVSAD Başkan Vekili Ferit Akçalı yaptığı açıklamada şunları kaydetti. " Fotono 21 Başkanı Mehmet Kılıçoğlu'na böyle bir etkinliği düzenlediği için teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin ilk gününün Siverek'te bizim ev sahipliği yapmamız bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Bölge de yeni fotoğrafçıların yetişmesi, bölgemizin turizme kazandırılmasında fotoğraf sanatının büyük önem taşıdığının bilincindeyiz. Başta Fotono 21 Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Mehmet Kılıçoğluna ve diğer misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.


Fotono 21 Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Mehmet Kılıçoğlu ise yaptığı açıklamada "Fotoğraf sanatı adına yapılan çalışmalar bizim için son derece kıymetli ve değerlidir. SİVSAD'ın bu anlamda güzel çalışmaları oldu. Bizimde amacımız Fotoğraf sanatına gönül veren sanatçılarımızı bölgemizde ağırlayarak hem deneyimlerinden yararlanmak hem de bölgemizi fotoğraflamaktır. 4 güne yaydığımız programın ilk günü Siverek'te geri kalan üç gün ise Diyarbakır ve ilçelerinde geçecek. Gündüz fotoğraf çekimleri ile geçecek olan etkinliklerde akşamları da fotoğraf sunumları ile geçecek olan dolu dolu bir program olacak. Bizleri kırmayıp davetimize icabet eden fotoğraf sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 




Haber: Abdullah Hakan Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER