Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Belediye Başkan Adayını Açıklıyor

Erdoğan'ın Ankara ve İzmir de dahil 20 ilin adayını açıklaması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Belediye Başkan Adayını Açıklıyor
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor

Partisinin 16'sı büyükşehir 40 il belediye başkan adayını hafta sonu törenle açıklayan Erdoğan, grup toplantısında Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 20 ilin adayını açıklyıor.

Erdoğan'ın bugün açıkladığı iller şöyle:

Afyonkarahisar: Mehmet Zeybek (Eski AKP İl Başkanı)

Ankara: Mehmet Özhaseki (AKP Genel Başkan Yardımcısı)

Balıkesir: Yücel Yılmaz 

Bingöl: Erdal Arıkan (Bingöl Gençlik Örgütleri ve Spor Hizmetleri)

Çanakkale: Ayhan Gider

Çankırı: Hüseyin Boz (Mevcut Belediye Başkanı)

Çorum: Halil İbrahim Aşgın

Eskişehir: Burhan Sakallı 

Hatay: İbrahim Güler (AKP İl Başkanı) 

İzmir: Nihat Zeybekçi (Eski Ekonomi Bakanı)

Karaman: Mahmut Sami Şahin (Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis Başkanvekili)

Konya: Uğur İbrahim Altay

Mardin: Mehmet Vecdi Kahraman 

Muş: Feyat Asya

Sakarya: Ekrem Yüce (Çaykur Genel Müdürü)

Sivas: Hilmi Bilgin

Tokat: Eyüp Eroğlu (Mevcut Belediye Başkanı)

Trabzon: Murat Zorluoğlu (Van Valisi)

Uşak: Mehmet Çakın 

Yozgat: Celal Köse (AKP İl Başkanı)

Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"(Sancaktepe'deki helikopter kazası)Yaralı askerimize rabbimden şifa niyaz ediyorum. Allahmilletimizi ve askerlerimizi her türlü kazadan, beladan muhafaza etsin.

"Türkiye'nin hem isyasette hem de bölgesinde ve dünyada önemli gelişmeler yaşadığı bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin ve mileltimizin bekası açısından bazı kritik hususlar üzerinde durmak istiyorum. Akdeniz'de Ege ve Kıbrıs'taki haklarımızın üzerinde durmak istiyorum. Bu bölgedeki durumlar çok daha büyük çıkarları görüyoruz.

"Teammüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta buna engel olmaya çalışanlara da haklarını bildirmekte sonuna kadar kararlıyız. Fırsatçılık kötüdür, uluslararası ilişkilerde çok daha kötüdür. Hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Mülteci akını karşısında tir tir titreyenler konu petrol ve siyasi rant olunca bizden taslak istiyorlar. Bir yanda 40 milyon insnı ülkesinde barındıran bir Türkyie var diğer tarafında botlarla Akdeniz'e açılanları denize dökenler var. Geçmişte defalarca oyananan bu oyuna artık karnımız toktur. kendi tezlerimizden en küçük bir taviz vermeyeceğiz.

"(Rusya-Ukrayna gerilimi)Karadeniz'de ise bir başka gerilim tırmanıyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki meselenin yeniden alevlenmiş olmasından üzüntü duyuyoruz. Karadeniz'in bir an önce barış dneizi haline gelemsini istiyoruz. Dostlaırmıza sorunlarını barış yoluyla çözmesini söylüyoruz. Rusya ve Ukrayna'yı yan yana görmek istiyoruz.

"Bölgemizdeki DEAŞ balonunu biz patlattıkSuriye meselesini bizim güvenlik önceliklerimizin en başında yer almaya devam ediyor. Yaşananlar karşısında belki de tek ilkeli duruşu sergileyen biziz. Suriye'de DEAŞ yoktur, DEAŞ görüntüsü altında bu ülkeyi ve bölgeyi karıştırmak için eğitilen, donatılan küçük çeteler vardır. Biz Türkiye olarak birkaç ay içerisinde DEAŞ'ın kalıntılarını bitirmeyi taahhüt ediyoruz.

"Kandil'dekilerin, dağlara kaçırılan kızların, kadınların ne hale getirildiklerini, işte artık mızrak çuvala sığmıyor, tüm dünya izliyor. Onlardan doğan çocuklar da Avrupa'da şurada burada satılıyor. Çünkü bunlar gayri meşru çocukların pazarlamasını da yapan bir örgüt.

MGK toplantısı

"MGK toplantımızda bu meseleleri değerlendirip önemli kararlar alacağız. Oyalama taktikleriyle bizi idare edebileceklerini sananlar artık yolun sonuna geldiklerini görecekler. Müttefik olduklarını söyleyenler ilişkilerimizi geleceğe taşımak isteyenler için bu fırsattır. Teröristlerin önünden çekildikleri takdirde yanımızda olduklarını anlayacağız. Aksi takdirde kendi bekamız için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz."

Mahalli seçimler

"Bilindiği gibi geçen Cumartesi günü 40 il belediye başkan adayımızın isimlerini milletimizle paylaşmıştık. Birazdan yine 20 adet büyükşehir ve il başkanımızın ismini açıklayacağız. Ardından da MGK'ya başkanlık edip, kapsamlı değerlendirmeler yapacağız.

"Geçen cumartesi İstanbul'da belirttiğim gibi 31 Mart 2019 yerel seçimelri için manifestomuzu önümüzdeki günlerde açıklayacağız.

Heps öylediğim gibi AKP şahsım başta olmak üzere mahalli idarelerdeki başarısıyla milletin gönlünde yer etmiş kadroyla kurulmuştur. Cumhuriyetimizin bizden önceki 79 yılında yapılanalrdan kat ve katını ülkemize ve milletimize kazandırmayı başardık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, sanayiden sosyal yardımlara kadar Türkiye'ye çağ atlattık. Kim ne derse desin, belediyecilik Ak Parti'nin işidir.

"Ana muhalefet rahatsızoluyor. İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman muslukların suları olmayan bir CHP belediyesindne İstanbul'u almıştım. Gazetelerin maske dağıttığı, çöplerin dağ olduğu bir İstanbul devralmıştım. Ümraniye'nin çöplüğü patladığı zaman oranın belediyesi CHP'ydi. 39 vatandaşımız öldü. Partimde de bu tür arkadaşlarım varsa kusura bakmayın onlarla yol yürümeyiz. Bizim belediyecilik anlayışımzıda bu hizmetler işin a, b, c'sidr, koltuğunun işgalcisidir.

"Üç dönem üst üste hizmet vermesinler dedik. Tabii başarılı olanalra fakrlı yerlere kaydırdık. Onların bu başarısından istifade edelim dedik.

"Türkiye'nin son 5 yılında yaşanalar her alanda köklü bir değişimiz kaçınılmaz olduğunu göstermiştir. Bunalrın başında da siyaset yapma geliyor. Ankara'da Çankaya, İstanbul'da Kadıköy, Beşiktaş, Şişli; hiçbirinin Türkiye gerçekleriyle alakası yoktur. Bu ilçelerde yaşayanlar bilir, CHP'li başkanların yönettiği yerler büyükşehirin ve hükümetin yatırımlarıyla buraya gelmiştir.

"Özlelikel büyükşehirlerde CHP, Ak Parti'inn adaylarını açılamasını bekliyor. Çünkü neden biliyor musunuz? Ona göre aday açıklayacaklarmış . Bunların kafasında bu şehri kim daha iyi yönetir diye bir düşünce yok. Ak Parti'nin ya da diğer partilerin oyunu almaya cinliğine kafa yoruyorlar. CHP yönetimine bir ödev veriyorum. İyi takip etsinler. Alsınlar bu 60 kişilik listeyi, teker teker karşılarına cinlikle isim koysunlar. Görelim bakalım milletimiz kime oy verecek. Gelin 31 Mart'ta bu köhne zihniyete bir dur diyin.

"Şu anda kötfez kokuyor. Aynı Haliç'i ben devraldığım zamandaki haline dönüştürdüler. Al bir konnektör oraları temizleyin be.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2018, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER