Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem yerel seçim mitingi hem de Göbeklitepe'nin resmi açılışını yapmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Şanlıurfa'ya geldi.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim mitingi için Şanlıurfa'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hem seçim mitingi hem de Göbeklitepe'nin resmi açılışını yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'ya iniş yaptı. Erdoğan'ı GAP Havaalanı'nda AK Parti Teşkilatı karşıladı.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Balıklıgöl Dergah Cami'ye gideceği öğrenilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçağı yetişemediği için cuma namazı için Balıklıgöl'e gelemedi.

Alınan bilgiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, hava alanı yakınlarında bir köyde namaz kıldı. Namaz sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, köydeki vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çekildi.

13.50 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting yapacağı alanda AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, vatandaşlara sesleniyor. Yıldız, "Cumhurbaşkanımıza hoş geldiniz diyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Göbeklitepe'ye gideceği yolda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

14.00 Sırasıyla AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özcan Urfalılara hitap etti.

14.10 AK Parti Şalnıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, selamlama konuşması yaptı. Gülpınar, vatandaşlardan büyük alkış aldı. GÜlpınar, "Emaneti emin ellere vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

14.15 Sanayi Bakanı Mustafa Varank, miting öncesi konuşma yapıyor. Varank, "Şanlıurfa'nın bir kez daha Cumhurbaşkanına sahip çıktığını görüyorum" diye konuştu. Varank teşviklere ilişkin yaptığı açıklamada, sanayide doğalgaz indirimi yaptıklarını ve yeni iş imkanları oluşturduklarını aktardı.

Miting alanı dolmaya başlarken, ekipler vatandaşlara su ve bayrak dağıtmaya başladı.

14.20 Urfalılara seslenen Ahmet Eşref Fakıbaba, "Belediyecilik AK Parti ile Urfa'ya geldi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting alanına girmek üzere olduğu öğrenildi.

14.28 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, halka seslenerek, "31 Mart'taki zaferimiz şimdiden kutlu olsun" sözlerine yer verdi.

14.30 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yardımcısı Fuat Oktay, bu kez mikrofon başına geçti. Şanlıurfalılara seslenen Oktay, kalabalıktan dolayı halka teşekkür etti. Oktay, kadınlar gününü de unutmayarak, Urfalı kadınlara teşekkür etti. Suriyelilere ev sahipliği yapıldığını kaydeden Oktay, Ensar Şehir vurgusu yaptı. Oktay, "Urfa'nın ileri gitmesi gerek" diye konuştu.

Miting alanında yaşanan kalabalıktan dolayı fenalaşan vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı.

Kalabalık ve sıcaklığın artmaya başlamasıyla ekipler, koli koli su dağıtmaya başladı.

14.48 Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanına giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Teşkilatı ve Şanlıurfalı ses sanatçısı İbrahim Tatlıses ile tokalaştı.

14.56 Halka sesleneceği kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir sevinçle karşılandı. Şanlıurfalıları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Haydi Türkiye' şarkısına eşlik etti.

15.00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses'i sahneye davet etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞMAYA BAŞLADI!

Erdoğan'ın konuşmasından önemli kesitler:

"Urfa,Urfa gönlü güzel Urfa. Tüm ilçeleri selamlıyorum. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Şanlıurfalı tüm kadınları özellikle selamlıyorum. 2 bayan sanatçımız var hep beraber Şanlıurfalı kardeşlerimle 11 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda olacağız."

Erdoğan'ın, "Urfa 31 Mart'ta büyükşehir ve ilçelerimizde belediye başkan adaylarımıza sahip çıkıyor muyuz?" sorusuna, vatandaşlardan 'Evet!' cevabı geldi.

Erdoğan, Şanlıurfa'da yapılan çalışmaları ve projeleri anlatıyor.

"Biz Urfa’yı seviyoruz. Urfa’nın da bizi sevdiğini de biliyoruz. El ele kol kola yürüyeceğiz. Biz Urfa’yı sadece sevmekle kalmadık. En büyük hizmetleriyle geldik. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. Biz yaparız, onlar seyreder. GAP’ın en önemli şehri Şanlıurfa’dır. Çiftçilerimize zirai gelir sağladık. Urfa’yı ülkenin ve dünyanın tarım şehri yapmak için uğraşıyoruz. Bu sayede çok sayıda suluma alanı açtık. Urfa ve Mardin arasında nehir akacak"

"Şanlıurflılar, sakın oyunlara gelmeyin! Menfaat neredeyse oraya gidiyorlar. Trenden inenler bir daha trene binemezler. Bu davada treni terk edenleri bu can bu tende oldukça bir daha kabul etmeyiz. Anlatabiliyor muyum? Emaneti emin ellere teslim ettik."

"Doğmamış bebeklerin katili, camide namaz kılanları öldüren katillerin. Kürt kardeşlerimin sorunu vardı. Yoksulluk, açlık vardı. Biz burada eğitim, sağlık alanında yatırım yaptık. Kürdistan diye bir bölgemiz yok. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Kimse milletimin huzurunu kaçıramaz."

"Herkesin bildiği gibi 2019'u Göbeklitepe yılı ilan ettik. Akşam da Urfalı kadınlarla 18.30'da Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayacağız."

15.38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara çay dağıttı.

15.40 AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan Adayları, tanıtılmak üzere sahneye çıktı. Adaylar bir kez daha isim isim vatandaşlara tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göbeklitepe'nin resmi açılışını yapmak üzere miting alanından yarıldı.

Özlem DİKMEN-Hüseyin ÖZKAN/AJANS URFA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER