‘Cumhurbaşkanımdan müsaade istedim!’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yerel seçimlerdeki adaylığı konusunda ilk kez net konuştu..

31 Martta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde adaylığı konusunda söylentiler olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ajans Urfa ve Gazete İpekyol'a yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.


Adaylık konusunda kendisine iletilen ‘Aday değilsin’ yönünde bir durumun olmadığını aktaran Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararını beklediğini ifade ederek, “Şimdi genel merkezin çağırıp aday değilsin gibi bir durum söz konusu değil, kesinlikle. Benim şahsi kendi sebeplerimi, Sayın Cumhurbaşkanına arzı söz konusu, kendisinden affım söz konusu. Fakat cumhurbaşkanım beklememi, çalışmalarımdan çok memnun olduğunu söyledi ve ben şu an cumhurbaşkanımın kararını bekliyorum. Bu karar hangi yönde olursa, bu o yönde karar alınacak. Çünkü benim en üst düzeyde Genel Başkanım, Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan” dedi.



'1 AY İÇERİSİNDE NETLEŞECEK' 
 

Kendisine devam etmesi yönünde tebliğ gelirse buna uyacağını dile getiren Nihat Çiftçi, sebeplerinin kabul edilmesi durumunda ise yine gerekeni yapacağının altını çizdi. Çiftçi, “Bir insanın sağlık sıkıntısı olabilir, doğru. Ama bu noktada memleket için, "Hayır, devam edeceksiniz, size ihtiyaç var" diye partimin Genel Başkanı bunu tebliğ ederse, bu yönde. "Hayır teşekkür ediyoruz, sizin sebebinizi geçerli kabul ettik tamam" derse, bu defa bu noktada yine aynı şekilde buna uyarak gerekeni yapacağım. Sadece cumhurbaşkanımızın kararı geciktiği için herkes bu konuda yorum yapıyor. Ben kamuoyuna açık bir insanım, bunu yanımda da bırakabilirdim. Fakat benim çalışma arkadaşlarım var, meclis üyelerim var, meclis başkan vekilim var, benimle birlikte bu şehre hizmet veren insanlar var. Ben bu fikri bu arkadaşlarıma açıkladım, açıklayınca farklı farklı konular konuşulmaya başlandı. 1 ay içerisinde her şey net bir şekilde sonuçlanacak. Hizmetimizin, çalışmamızın, kurumumuzun başındayız. Bu şehre hizmet ediyoruz. Ben hiçbir zaman ne bir mevki için hizmet ediyorum, ne bir korku için hizmet ediyorum, ne bir şahıs için hizmet ediyorum. Şehri sevdiğim için, aklım bastığı için bu şehre hizmet etmeye çalışıyorum” diyerek sözlerine son verdi.



Özlem DİKMEN-Mustafa PAYIK/AJANS URFA
YORUM EKLE
YORUMLAR
zaza
zaza - 5 yıl Önce

Yok memleket için hizmet ediyormuşta muş!Bizde yedik sanki! Kardeşin senin sayende köşe oldu,Sen belediye baskanı olmadan önce kardesinin servetine bak birde şimdi bak anlarsin ne dedigimizi.

SIRADAKİ HABER