DEVA Partisinde flaş gelişme: Urfa İl Başkanı belli oldu!

Genel Başkanlığını Ali Babacan'ın yaptığı DEVA Partisi'nin yönetim kadrosunun belirlenmesinin ardından gözler il teşkilatlarına çevrilirken, Şanlıurfa İl Başkanı da belli oldu.

DEVA Partisinde flaş gelişme: Urfa İl Başkanı belli oldu!

AK Parti'den istifa ettikten sonra Demokrasi ve Atılım Partisini (DEVA) kuran Ali Babacan'ın teşkilat çalışmaları sürüyor.

Daha önce yönetim kadrosu belirlenen partide gözler il başkanlıklarına çevrilmişti. Şanlıurfa için 5 isim öne çıkarken, bu isimlerden Ahmet Tüysüz'ün İl Başkanı olduğu öğrenildi.

Kentte daha önce baro başkanlığı da yapan Ahmet Tüysüz, DEVA Partisinin il başkanı olurken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AHMET TÜYSÜZ KİMDİR?

2000 Yılında başladığı mesleki hayatı boyunca görev aldığı Baro’nun değişik komisyonlarında gerek mesleki gerekse İnsan Haklarının korunması için yapılan çalışmalarda aktif rol aldı. Avukatların maruz kaldıkları hak ihlallerinde mesleki dayanışma sergiledi. Bu kapsamda bugüne kadar mesleki faaliyetlerinden dolayı yargılanan avukatlar hakkında Ağır Ceza Mahkemesinde açılan 52’si baro başkanlığından önce, 102’si 2 yıllık baro başkanlığı döneminde olmak üzere toplam dava ile pek çok soruşturma ve kovuşturmada gönüllü olarak savunmalarını üstlendi. Ayrıca Baro Başkanlığı döneminde Aladağ’da çıkan yurt yangınında yaşamlarını yitiren çocukların ailelerinin davalarını gönüllü olarak takip ederek mağdur aileleri yalnız bırakmadı.

Kesintisiz devam eden 8 yıllık Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2 dönem üstlendiği Baro Genel Sekreterliği görevi sırasında Baronun Kurumsallaşması için çaba sarfederek aynı zamanda çalıştığı değerli baro başkan ve yönetimlerinden, yönetişim alanında önemli birikim ve tecrübe edindi. Daha iyi savunu çalışmaları için mesleki ve kişisel gelişim proje ve eğitimlerine katılarak Avukatlık Hukuku, Ceza/Özel Hukuk, Çocukların Şiddet ve Cinsel İstismarının Önlenmesi ve Adli Tıp alanında sertifikalar aldı.

2003 yılında MEB-UNİCEF işbirliği ile yürütülmekte olan “Kız Çocuklarının Okullaşmasına Destek Projesi” Şanlıurfa ve Şırnak İli Proje il Danışmanlığı görevini üstlendi. Baro Çocuk Hakları Komisyonu-Cezaevi İdaresi işbirliğiyle değişik tarihlerde Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklu çocuklara bulundukları ortamda hukuki yardım ve Çocuk Hakları Eğitimi verdi. Çocuk Adalet Sisteminin iyileştirilmesi amacıyla TBB ve UNİCEF tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen “ÖNCE ÇOCUKLAR-Bir Adım Daha” projesiyle Ceza avukatları için hazırlanan ve 2010 yılında yayımlanan “Suça Sürüklenen Çocuklara Hukuki Yardım Eğitimci El Kitabı” yazarları arasında yer aldı. Merkezi İstanbul’da bulunan ( //www.humanistgrup.org/tr/) ve alanında uzman avukat, akademisyen ve sosyal bilimcilerin de yer aldığı «Özgür, adil ve barışçıl bir dünya oluşturmaya katkıda bulunmak üzere, bireylerin hak arama kapasiteleri ile hakların güvencesi olacak politikaları ve uygulamaları güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürütmek amacı ile kurulan “HAKTEMELLİ POLİTİKALAR İÇİN HÜMANİST GRUP DERNEĞİ” kurucu üyesidir.

AJANS URFA

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali K.
Ali K. - 4 yıl Önce

Urfa'dan kimse aday olamayınca bu şahsı kurucu il başkanı yapmışlar.
Doğmadan DEVA'nın ölüm ilanıdır bu. En yakın akrabasını bile ikna edemeyecek biri nasıl olur da Urfa il başkanı olur.
AKP sayesinde Baro başkanı olmuştu ama o da sattı AKP'yi...
Evet parası var ama o kadar. Çünkü o paranın hayırını kimse göremedi kendisi dışında.
Deva adına üzüldüm açıkçası.

Zazakino
Zazakino - 4 yıl Önce

Bir Ak partici olacaksin bir Deva partisinde olacaksin! Deva partisi yanliş yapti bence

Mehmet kaplan
Mehmet kaplan - 4 yıl Önce

Ahmet Bey, duyarlı dürüst ve çalışkan bir kişidir.DEVA iyi bir tercih yapmış

SIRADAKİ HABER