Erdoğan, AKP'nin İstanbul adaylarını açıkladı

AKP'nin şimdiye kadar 74 belediye başkan adayını açıkladı

Erdoğan, AKP'nin İstanbul adaylarını açıkladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul belediye başkan adaylarını açıkladı. AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı TBMM Başkanı Binali Yıldırım oldu. 

Cumhur İttifakıyla yerel seçimleri gidileceğini söyleyen Erdoğan, Beşiktaş, Maltepe ve Silivri'de MHP'nin belediye başkan adaylarının destekleneceğini söyledi. 

Erdoğan'ın açıkladığı belediye başkan adayları şöyle:

Ataşehir Belediye Başkanı Adayı İsmail Erdem 
Arnavutköy Belediye Başkanı Adayı Ahmet Haşim Baltacı
Adalar Belediye Başkanı Adayı Özlem Öztekin Vural 
Avcılar Belediye Başkanı Adayı İbrahim Ulusoy
Bağcılar Belediye Başkanı Adayı Lokman Çağrıcı
Bakırköy Belediye Başkanı Adayı Mehmet Umur 
Bahçelievler Belediye Başkanı Adayı Hakan Bahadır
Başakşehir Belediye Başkanı Adayı Yasin Kartoğlu 
Bayrampaşa Belediye Başkanı Adayı Atila Aydıner
Beykoz Belediye Başkanı Adayı Murat Aydın
Beylikdüzü Belediye Başkanı Adayı Mustafa Necati Işık
Beyoğlu Belediye Başkanı Adayı Haydar Ali Yıldız
Büyükçekmece Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Uysal
Çatalca Belediye Başkanı Adayı Mesut Üner
Çekmeköy Belediye Başkanı Adayı Ahmet Poyraz 
Esenler Belediye Başkanı Adayı M. Tevfik Göksu
Esenyurt Belediye Başkanı Adayı Azmi Ekinci 
Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Deniz Köken
Fatih Belediye Başkanı Adayı Ergün Turan
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Adayı Hasan Tahsin Usta
Güngören Belediye Başkanı Adayı Bünyamin Demir
Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Özkan Özgül Yavuz
Kağıthane Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Öztekin
Kartal Belediye Başkanı Adayı Ebubekir Taşyürek
Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Temel Karadeniz
Pendik Belediye Başkanı Adayı Ahmet Cin
Sancaktepe Belediye Başkanı Adayı Şeyma Döğücü 
Sarıyer Belediye Başkanı Adayı Salih Bayraktar
Sultanbeyli Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Keskin
Sultangazi Belediye Başkanı Adayı Abdurrahman Dursun
Şile Belediye Başkanı Adayı İlhan Ocaklı
Tuzla Belediye Başkanı Adayı Şadi Yazıcı 
Şişli Belediye Başkanı Adayı Nihal Yıldırım
Ümraniye Belediye Başkanı Adayı İsmet Yıldırım
Üsküdar Belediye Başkanı Adayı Hilmi Türkmen 
Zeytinburnu Belediye Başkanı Adayı Ömer Arısoy
AKP'nin destekleyeceği MHP adayları şöyle:
 Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Serkan Toper
Maltepe Belediye Başkan Adayı  adayı Ahmet Baykan oldu
Silivri  Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz 

Sinan Erdem Spor Salonu'nda hazırlıklar devam ederken Binali Yıldırım'ın billboardı dikkatleri çekti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın belediye başkan adaylarını açıklamadan önce yaptığı konuşmasından  satır başları şöyle:
Şimdi İstanbul yeni bir yol ayrımında, yeni bir tercih aşamasında. İnşallah İstanbul 31 Mart 2019 akşamı, kendisini sakinlerinin her yerde güldüğü bir şehir olarak geleceğe taşıyacak belediye başkanlarını seçecek. AK

Parti olarak tüm benliğini İstanbul'a adamış adaylarla yola çıkacağız. 

"İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse, en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetidir"

İstanbul büyükşehir ve ilçe adaylarımız, AK Parti'nin her ferdi gibi hizmet siyasetiyle gece gündüz hemşehrilerimizin hizmetinde olacaktır. İstanbul güzel olduğu kadar, nazlı bir şehirdir. Asla ihmale gelmez. Mesela şehircilik ihmale gelmez. Mesela hizmette ihmale gelmez. Sokaları çöpten gelmez, Haliç'i kokudan geçilmez. Biz İstanbul'a hep layık olduğu şekilde muamele etme çabasında olduk. 1994'te aldığımızda karşımızda öyle sahipsiz bırakılmış bir şehir vardı ki, yüreğimiz cız etti. Bu süreçte gördük ki, İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse, en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetidir. CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa, İstanbul acı çekmiş, kıvranmıştır. İdeolojik olarak bu partiye oy verenler dışında, CHP'nin İstanbul'a hizmet sunabileceğine inanmadığı için o zihniyeti bu şehre yaklaştırmadı.


"CHP koltuk mücadelesinden ibaret bir partidir"


CHP zihniyetinin 1994'ün bir adım ötesine geçemediğini görüyoruz. Ne İstanbul umurlarında, ne Türkiye umurlarında, ne de dünyada ne olup bittiği umurlarında. Varsa yoksa kendi partilerindeki koltuk mücadelesi. CHP bunlardan ibaret bir partidir. Her seçim döneminde kılıktan kılığa giriyorlar. Tek bir hedefleri var, AK Parti'nin önünü kesmek, şahsıma verebilecekleri her zararı vermek. Boşu boşuna uğraşıyorlar. Milletimiz bunları ciğerine kadar tanıyor.


"CHP hangi kılığa girerse girsin milletimiz tanır"


Milletimiz CHP'yi tek parti dönemindeki zulmünden tanır, inancına, kültürüne olan husumetinden tanır, ülkesini yurtdışına şikayet edip bu şekilde rant peşinde olmasından tanır. Millete hakaret eden yöneticilerinden, milletvekillerinden tanır. Milletimiz bunları, 26 milyon 330 bin kişinin oyuyla seçilen cumhurbaşkanını asmakla, zehirlemekle tehdit eden o bet sesinden tanır. CHP hangi kılığa girerse girsin milletimiz onu tanır ve hak ettiği yere yerleştirir. Çünkü bizim milletimizin hamuru adaletle yoğrulmuştur. Milletimiz bilir ki, ülkeyi veya İstanbul'u teslim etmek dikeni sulamaktır. Bu gerçekte karşısında en büyük sorumluluk AK Partililere düşüyor. Milletimizi dikeni sulamak zorunda bırakmamak için, AK Parti'ye gönül vermiş herkesle birlikte çok çalışmak zorundayız.

Önce ahlakımızla, karakterimizle, duruşumuzla, değerlerimizle milletimizin gönüllerine girecek, ardından yapacağımız hizmetlerle onların oyunu alacağız. Her şeyden önce bir şeye çok dikkat edeceğiz, tevazu samimiyet ve gayrettir. Gönül belediyeciliği yapacağız, bunun başka bir yolu yoktur. 

Kardeşlerim bugün burada bitirmek üzere olduğumuz yılın kapsamlı bir değerlendirmesini yapmak istiyorum. Öncelikle 2018'i bitirip, 2019'a girmeye hazırlandığımız bu günlerde, yeni yılın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. 16 Nisan 2017'deki halk oylamasıyla cumhurbaşkanlığı sistemine geçmemiz ve 24 Haziran 2018 seçimleri ülkemiz için önemli bir milat olmuştur. 3 Ağustos'ta ilk 100 günlük icraat programını duyurduk. 13 Aralık'ta 43 milyar liralık bütçe maliyeti gördüğümüz, ilk 100 günlük icraat programından yüzde 97 gerçekleşme hedefini yakaladık. Yaklaşık 24 milyar liralık maliyeti olan ikinci 100 günlük program için ahdimizi milletimize verdik.


Bir taraftan bu reformları yürütürken, bir yandan da gelecek asra damga vuracağımız projeleri de oraya koyuyoruz. Yavuz Sultan Selim, Osmangazi Köprüleri ve Avrasya Tüneli'ni hizmete soktuk."
Erdoğan "Kazara bir sapan taşı, bir altın kâseyi kırsa, ne kıymeti artar taşın ne kıymetten düşer kâse" diye konuştu.
Konuşmasında Erdoğan'dan muhalefet partisi  CHP'yi eleştiren Erdoğan "Bir gün çarşaflı kadınlara rozet takıyor, bir gün tam tersi görüşleri savunan başka partiye göz kırpıyor; her seçim döneminde kılıktan kılığa giriyorlar" dedi.


Erdoğan,  CHP'ye" Karga adını değiştirse de sesinden tanınır" diye seslendi.


AKP'nin bu güne kadar 24'ü büyükşehir, 50'si il olmak üzere 74 belediye başkan adayını açıklandı.
 24 Kasım Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında partisinin 14 büyükşehir, 26 il olmak üzere 40 adayını duyuran Erdoğan, 27 Kasım'daki partisinin grup toplantısında da 9 büyükşehir, 11 il olmak üzere 20 belediye başkan adayınıa çıklamıştı. Erdoğan, 1'i büyükşehir 13'ü il olmak üzere 14 adayının ismini de 6 Aralık'ta yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda duyurmuştu.
Buna göre AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, İzmir adayı ise Nihat Zeybekci oldu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER