İstifa Eden Belediye Başkan Yardımcısı Karakaş'tan Bomba Açıklama

Detaylı açıklamayı ise sonra yapacağını belirten Karakaş bugün gazetecilere yaptığı açıklamada adeta Belediye yönetimini bombaladı.

İstifa Eden Belediye Başkan Yardımcısı Karakaş'tan Bomba Açıklama
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde 31 Mart 2014 yerel seçimlerinde AKP'den meclis üyesi seçilen ve sonradan Belediye Başkan Yardımcılığına getirilen Hasan Karakaş geçtiğimiz gün görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurmuştu. Detaylı açıklamayı ise sonra yapacağını belirten Karakaş bugün gazetecilere yaptığı açıklamada adeta Belediye yönetimini bombaladı.

Karakaş'ın istifa gereçkelerini sıralarken özellikle Adaletsiz hizmet, akraba ayrımcılığı ve liyakat sorununun altını çizdi. İşte Karakaş'ın yaptığı basın açıklaması. "Değerli Basın mensupları istifa ettiğim gün Sosyal medya hesabımda istifa nedenimi daha sonra paylaşacağımı yazmıştım inşallah kısmet bugüneymiş şimdi sizlerle paylaşacağım. Şanlıurfa’da siyaset yapmak,özellikle Siverek’te siyaset yapmak her geçen gün Onurunu biraz daha yitirir hale geldi. İnsani ve vicdani etikten uzaklaşarak tüm mukaddesat çiğnenir hale getirildi.

        Koltuk Hırslarını aklının önüne geçiren,kendi çıkarlarını milletinin değerlerinin üstünde tutan,milletinin kültürel ve moral direncini hiçe sayan siyasiler neşvünema buldu. Siverek gibi sosyal yapısı farklı olan ilçemizde etnik kimlikler üzerinden çok iğrenç çatışma zemini oluşturulmak istendi. Beraber çalıştığımız,partimizin iç dinamiklerini ve dava ruhunu hiçe sayan idareciler türedi.El-alemin aklıyla oturup kalkan,insani ahlak yerine heva hevesini,vicdanı yerine cüzdanını düşünen,eğri oturup doğru konuşamayacak kadar dürüstlük ve ilkeli olma acizyetinde olan zübükler türedi. Yerelde seçilmişlerin memleketin ana eğilimlerine,hassasiyetlerine destek vermek,onlara yakın durmak , endişelerini paylaşmak, katılımcı ve çoğulcu anlayış, istişare ve liyakat yerine uçlarda,tehlikeli cephelerde gezintiyi yeğler oldu. Memleket menfeatine ve toplumsal sorumluluğa,açık tavır alıp,toplumsal gerilimi düşürerek yapısal reformları konuşmak yerine şiddeti körükleyenler yetiştirildi. Sudan bahanelerle insanlar arasında ayırım yapan,aşiretler arasında hatta aileler arasında iç çatışmalara sebebiyet verecek eylemlere tevessül edildi.İnsanı merkeze alan yeni bir söylem geliştirmek yerine,halkın tercihlerini hedefe koyup öfke pazarlayarak siyasi harakiri yapanlar,kendi çıkarı için 250 bin nüfuslu bir ilçeyi iç dinamikleri ile birlikte dinamitleyen devşirme türevler peydahlandı.Ayrıca 4.5 Yıllık Belediye Başkan Yardımcılığı görevim esnasında gözlemlediğim ve rahatsızlık duyduğum konuları birkaç başlıkta sıralayacağım.

*Partimizin ilkeleri ve etik değerleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışlar

*Adaletsiz Hizmet anlayışı
*Nepotizm (Akraba kayırmacılık)hastalığı
*İstişareden yoksun bir anlayışa sahip olması

 


Bugüne kadar bu sorunları dile getirmememin asıl sebebi Partimizin hiçbir şekilde zarar görmemesi adına olmuştur 2015 ten beridir bu sıkıntılar mevcuttu ama biz o zaman istifa etmeyi düşündük fakat bu sıkıntıları Partimize ve Dava arkadaşlarımıza danıştık onlarda sürecin çok sıkıntılı olduğunu böyle bir eylemin partiye zarar vereceğini söylediklerinde istifadan vazgeçtik ancak mevcut anlayışın göstermiş olduğu samimiyetsiz eylemleri,vefa bilmezlikleri, Ülkenin ve Cumhuriyetin sahibi olarak sadece kendilerini görüp,toplumun manevi dinamikleri ile bir türlü barışamayan,halkın örfüne,adetine inancına yabancı kalan,icraatlarında maske kullanıp,her türlü kirli tezgahları kuranlar yine sahnayeçıktı.Aynıekibin,aynı kişilerin ve aynı siyasetçilerin bir daha sahneye çıkmaması adına benim toplumsal duyarlılık adına Belediye Başkan yardımcısı olarak en üst seviyede bir mesaj vermek adına istifa ettim.

Biz inşallah Dava adamıyız;
Biz her zaman Partimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanındayız.
Dünde yanındaydık,Bugünde yanındayız yarında yanında olacağız.
Bugüne kadar bana destek olan bütün Siverekli hemşerilerime haklarını helal etmelerini temenni eder şükranlarımı sunarım." dedi. 
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2018, 11:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zaza
Zaza - 5 yıl Önce

Erdogan Turkitenin En buyuk Havaalanını açtı ama Kendi Akrabasinin İsmini vermedi bu Havaalanina.Resul bir park yaptı akrabasinin ismini verdi!Resul gittikten sonra O parkin ismi "Karacadağ Parkı" olarak degişmelidir.

Yardımcı
Yardımcı - 5 yıl Önce

Adama sormazlar mı 4 yıldır yardımcılık yaptın bunlara ses çıkarmadın seçim zamanı gelmişşimdi mi sesçıkarıyorsun! Burada samimiyetten bahsedebilir misin? Ayıptır,günahtır! Biraz dürüst olun,yolsuzluk varsa bunu önceden belirtip istifa etseydin daha samimi olurdun. Diyelim ki sen yemedin yemelerine müsamaha ettin neden şuana kadar bekledin! Ne bok yediyseniz hepiniz yediniz! Allah bu hakkı sorar burada sormazsa mutlaka diğer dünyada sorar merak etmeyin. Belediye başkan yardımcısı olduğunu istifa ederken öğreniyoruz bu ayıp sana yeter. Belki karekterli bir adamsın belki haram yemedin ama şuana kadar sustuğun için samimi değilsin kusura bakmayacaksın.

Samimi Siverek'li
Samimi Siverek'li - 5 yıl Önce

Neden şimdiye kadar görevde kaldın.Aldığın maaşları belediyeye iade et.

Samimi Siverek'li
Samimi Siverek'li - 5 yıl Önce

Ben Siverek dışında yaşıyorum.Bu açıklamalardan anladığım kadarıyla koltukta rahat oturmaktan bıkan bir belediye başkan yardımcısı açıklamalarıdır.

Samimi Siverek'li
Samimi Siverek'li - 5 yıl Önce

Koskoca belediye başkan yardımcısı sanki belediye müfettişi gibi açıklama yapmış.Madem yıllarca ne yaptın ? Kendini anlat ! Ayıp ayıp senin yaptığın bizim eski Siverek ahlakına uymaz.Urfalılar ancak "başım üstüne" deyip ancak arkandan kuyunu kazarlar.Herhalde Siverek d isot yiye yiye Urfalılar gibi oldu.

Samimi Siverek'li
Samimi Siverek'li - 5 yıl Önce

Nice Belediye Başkanları görevi bıraktı,ağızlarını açmadılar.

zaza
zaza @Samimi Siverek'li - 5 yıl Önce

Bir yolsuzluk adam kayirma varsa tabiki soyliyecek.Sayıstay Siverek Belediyesi Raporunu oku.Usulsuz ihalemi dersin fazla vergimi dersin adam kayirmami dersin hepsi var.Bunların hepsi böyle.

Samimi Siverek'li
Samimi Siverek'li - 5 yıl Önce

Seçim öncesi açıklamaları şüphelendiriyor.

Samimi Siverek'li
Samimi Siverek'li - 5 yıl Önce

Eskiden İstanbul'da Siverek yiğidinin başı üzerine yemin ederlermiş.Dağıldık.


SIRADAKİ HABER