Kurtulmuş, Urfa'da konuştu: Avrupa’yı zehirleyen bir durumdur!

Kurtulmuş, Urfa'da konuştu: Avrupa’yı zehirleyen bir durumdur!

Kurtulmuş, Urfa'da konuştu: Avrupa’yı zehirleyen bir durumdur!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün akşam Şanlıurfa'ya geldi. 

Kentte çeşitli temaslarda bulunacak olan Kurtulmuş, saat 16.00'da AK Parti'nin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına katılacak.  Kurtulmuş, Şanlıurfa'daki temaslarına ise Harran Üniversitesi ile başladı. Sabah saatlerinde üniversiteye giden Kurtulmuş, burada Rektör Mehmet Sabri Çelik ile görüştü.
 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, daha sonra ise "Türkiye’yi Yarınlara Taşımak" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. 
 

AVRUPA İÇİN BİZDEN DAHA ACIDIR

Burada konuşan Kurtulmuş, "Müsamaha gösterildiği için ırkçı bir şehirde fikirlerini oluşturan aşırı ırkçı konularda siyaset yapan partilerin güçlendiği ve bunların oluşturduğu siyasi atmosferde akım akım siyasetlerin dahi neredeyse bunları hoş görecek, rüşveti kelam tabirinden sözü ettiği bir dönemden geçiyoruz. Bu da her şeyden evvel Avrupa haklarına yapılacak en büyük kötülüktür. Avrupa’da artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam karşıtı ve özellikle Türk düşmanlığı Türkiye karşıtlığının altında kalır. Bu Avrupa’yı zehirleyen bir durumdur. Bundan bir an evvel Avrupa’nın kurtulması, farklılıkları bir arada yaşatabilecek ortak bir siyasi alanın oluşması şartı, bu saldırı bizim için acı çok acı kardeşlerimizi kaybettik. Ama inanın Avrupa için bizden çok daha fazla acıdır. Çünkü Avrupa kendi insanlığını kaybediyor ve bu ırkçı fikirlerle bu saldırılar karşısında Avrupa’nın siyaseti zehirleniyor" dedi.

BİHA

YORUM EKLE
YORUMLAR
av.polatoglu
av.polatoglu - 4 yıl Önce

Irkçılık her yerde artıyor...Başta türkiye olmak üzere...

SIRADAKİ HABER