Meclisten tepki: Borç, borçla kapatılacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında ŞUSKİ'nin elektrik ve enerji borcunun alınacak kredi ile ödenmesi kararı oy çokluğu ile kabul edildi. Borcun, kredi ile ödenmesine tepki gösteren meclis üyeleri, "Borç, alınacak başka bir borç ile mi kapatılacak?" derken, Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, borcun ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Meclisten tepki: Borç, borçla kapatılacak!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı MeclisToplantılarının son birleşimi bugün gerçekleşti.







Toplantı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında yapıldı.



Açılış ve yoklamanın ardından gündeme alınan maddelere geçildi. Gündem maddeleri meclis üyeleri tarafından yapılan oy çokluğu ile kabul edildi.




Mecliste daha sonra ihtisa komisyon raporlarına geçildi.



KREDİ TALEP EDİLMİŞTİ
Büyükşehir Belediyesinde geçtiğimiz ay Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ŞUSKİ) Dicle Elektrik Perakende A.Ş Kurumu'na (DEDAŞ) olan borcunun ödenmesi için kaynak talebinde bulunulmuştu. Mecliste üyelerin oy çokluğu ile kabul edilen karar, ilgili komisyona havale edildi.




ŞUSKİ BORCU, KREDİYLE ÖDENECEK
İlgili komisyonun incelemeye aldığı karar bugün sonuçlandı. Komisyon tarafından alınan karara göre ŞUSKİ'nin borcunun ödenmesi için İller Bankasından kaynak alınacak.



İşte o karar:
"ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Dicle Elektrik Perakende A.Ş Kurumuna toplam borcu olan 33 milyon 961 bin 798 TL'nin ödenebilmesi için İller Bankası A.Ş'den kaynak temin edilerek, kredi kullanılması komisyon tarafından kabul edildi."
ŞUSKİ'nin ödenecek borcu için İller Bankasından kredi çekilmesi kararı, meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu.




KANKILIÇ: BABASI HAYRINA VERMEYECEK!
ŞUSKİ'nin ödenecek borcu için kredi alınmasına tepki gösterenŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kamil Nazım Kankılıç, "Borcu borçla mı kapatacağız? Anlamamız lazım. Bu kaynak faizle alınacak, İller Bankasından. Babasının hayrına vermeyecek. DEDAŞ'a ödemesek onun gecikme zammı mı çok, alacağımızı ödeyeceğimiz faiz mi çok? Bunun muhasebesinin yapılması lazım" diye konuştu.




BİR TEPKİ DE SAADET'TEN
Duruma bir tepki de Saadet Partisi Meclis Üyesi Fırat Sultan'dan geldi. Meclis üyesi Sultan, borcun kredi ile ödenmesinin doğru olmadığı kaydetti. Sultan, "Abonelerde en büyük sorumluluk bizde, siyasilerde bu tür problemlerden dolayı halbuki hepimizin elimizi taşın altına koyabilirsek kredilere girmeyeceğiz" sözlerini kullandı.




KAYTAN: BAŞKA ÇARESİ YOK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan ise, ŞUSKİ'nin olan borcunun ödenmesi gerektiğini ve vatandaşların üzerlerine düşen görevi yerine getirmesini vurgulayarak sözlerine son verdi: "Başka çaresi yok. Bir türlü ödeyemedik, her defasında canımızı sıkıyor. 80 milyonun üzerinde şu anda borç var. Türkiye'nin en ucuz suyunu şu anda Urfa içiyor. Dolayısıyla bu çarkı bu şekilde döndürmek mümkün değil. Borcu borçla kapatmaktan başka hiçbir çare yok. Maalesef vatandaşlarımızın bu noktada biraz yardım etmeli, sorumluluklarını yerine getirmede ağır davranmamalı. Abonelemeyle ilgili sıkıntı yaşıyoruz,su paralarının ödenmesi ve kaçak kullanımla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bu işi ana hizmeti olarak görüp, kurumun her yere hizmet götürmesini beklerken vatandaşın da kendisine getiren hizmetin karşılığını ödemesi gerektiğinin farkında olması gerekiyor. Bugüne kadar ihmal etmişse bu ihmalkarlıktan vazgeçmeli. ŞUSKİ de Büyükşehir de kentin en ücra köşesine hizmet götürebilsin."



Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı toplantısı bugün son birleşim ile sona erdi.



Özlem DİKMEN/ÖZEL HABER-ŞANLIURFA/BİHA
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER