MHP Urfa vekilinden Fatih Bucak açıklaması

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Siverek'ten aday gösterdikleri ancak Cumhur İttifakı kapsamında ilçenin AK Parti adayına bırakılmasının ardından bağımsız aday olacağını açıklayan Mehmet Fatih Bucak ile ilgili "Genel merkezimizin takdiridir" dedi.

MHP Urfa vekilinden Fatih Bucak açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz'un katılımı ile MHP il başkanlığında basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıda 31 Mart seçimleri, Cumhur İttifakı ve Şanlıurfa adaylarına dair açıklamalarda bulunan Vekil Özyavuz, "Cumhur ittifakına bir bütün olarak bakıyoruz" diyerek Harran'da sadece AK Parti tabanının olduğu görüşünü savunmadığını belirtti.
Özyavuz "Siyaset inişli çıkışlıdır. Hiçbir siyasi parti sonuna kadar devam etmez. Ama MHP 50 yıllık geçmişi içerisinde siyaset partiler mezarlığına gitmeyen tek parti. Bu başlıklar bizi üzüyor. AK Parti'nin yüzde 97 oy aldığı ilçe MHP'ye verildi. Hayır böyle bir şey yok. Ama bu yüzde 97'nin içerisindeki yüzde 49 oy MHP'nin oyudur. Türkiye'de Bu oy MHP'yi Şanlıurfa Harran birinci olarak taşımıştır. Burada AK Parti'nin de MHP'nin de oyu var ama fazlası oyu olan MHP'dir. Bu oylamada kimin bir fazlası varsa, karşılıklı jestlerde var oda liderler tarafından deklare edilmiştir. Onlara dayanarak MHP'ye verilmiştir. Ama bizim gözümüzde hiçbir farkı yok" dedi.
Harran ve Siverek adaylarını açıklandıktan sonra öğrendiğini kaydeden Özyavuz, Siverek'in cumhur ittifakı ile AK Parti'ye bırakılmasının ardından MHP'den aday olan Mehmet Fatih Bucak'ın daha sonra bağımsız olarak seçimlere girmesini değerlendirdi. Özyavuz, Siverek ile ilgili kararın genel merkezin takdiri olduğunu belirtti.
'ŞERİATIN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ'
Cumhur İttfakına bağlı olarak adayların belirlendiğine dikkat çeken Özyavuz, "Cumhur İttifakına bağlı olarak bazı yerleri biz aldık, bazı yerleri AK Parti'ye bıraktık. Siverek'te bunların içerisinde olan bir ilçe, genel merkezimizin takdirinin ötesinde bir şey yapılması mümkün değil. biz oradan gelen her türlü karara saygılıyız" ifadelerine yer verdi.
Hem Harran hem de Siverek için alınan kararlara da değinen Özyavuz, "Sadece Harran için geçerli değil, Türkiye'nin 81 vilayetinde geçerli oldu. Yani bir tabir var, şeriatın kestiği parmak acımaz der ya; öyle bir anlaşma yapılmışsa bunun gereğine uymak lazım. Herkesin siyasi bir görüşü var, isteği var, kim ne yaparsa biz saygı duyarız" diyerek sözlerine son verdi.
Mustafa PAYIK-Özlem ÇELİK/AJANS URFA
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zaza
Zaza - 5 yıl Önce

Madem öyle Niye adayım Fatih Bucak tır diye açıklıyorsunuz? Mhp Fatih Bucağa Kalleşlik yaptı.

Sukij
Sukij - 5 yıl Önce

Önce Fatih Ağa ya adayım diyeceksiniz ve sonra geri çekeceksiniz!Yuhh size Fatih Ağa ya kalleşlik yaptiniz.

Memo
Memo - 5 yıl Önce

Fatihe kim kaleşlik yapmadıki .akp mhp .

Zaza
Zaza - 5 yıl Önce

Bunlar hep bizi satmistir yılardır hala anlayamdinizmi ...

Suk
Suk - 5 yıl Önce

Sanki Ağa gelse birşey değişecek. Başkan olduğu zamanlarada bakın ne değişmiş. Gelen yemiş giden yemiş. Memlekete hizmet edecek insanları seçin Ağalık sistemine Hayır. Yaşasın Bireysel yaşam sistemi.

SIRADAKİ HABER