Amatör Spor Haftası Siverek’te Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ‘Amatör Spor Haftası’ düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Siverek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, her yıl 5-11 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Hafta kapsamında düzenlenen tenis, basketbol ve bandminton turnuvalarında dereceye girenlere hediye ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Siverek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Doğan Şenlik, kısa bir süre içinde salonun eksiklilerini tamamlayıp, onarım işlemlerine başladı. Kapalı spor salonunu gençlerin cazibe merkezi haline getiren Şenlik, çeşitli etkinlikler düzenleyerek gençlerin sporla iç içe olmasını sağlıyor. Bu kapsamda 05-11 Ekim tarihleri arasında yapılan amatör spor haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak ve gençlerin spora ilgisini artırmak amacıyla çeşitli etkinliler düzenliyor.

                 

Amaçlarının gençleri spora teşvik etmek olduğunu dile getiren Şenlik, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen “Amatör Spor Haftası” ekinlikleri dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık nedeniyle planladığımı şekilde faaliyetleri yapmamızı engelledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak az da olsa farkındalık oluşturmak ve gençleri spora kazandırmak amacıyla sosyal mesafeye de dikkat ederek düzenlediğimiz turnuvalarla dereceye giren sporcularımıza madalyalarını takdim ettik. Sosyal yaşamın tamamen normale döndüğü günlerde daha güzel etkinlikler yaparak gençlerimizi sporla buluşturacağız.” dedi.

Hafta kapsamında düzenlenen turnuvada başarılı olan gençleri tebrik eden Şenlik, haftanın tüm gençlere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2020, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER