Stk'lardan Ortak Basın Açıklaması

Stk'lardan Ortak Basın Açıklaması...

Stk'lardan Ortak Basın Açıklaması

Şanlıurfa'nın Siverekilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları düzenledikleri ortak basınaçıklaması ile İmam Hatip okullarına yapılan çirkin saldırıyı kınadı.


Siverek ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılan Mehmet Akif ErsoyAnadolu İmam Hatip Lisesine yönelik kundaklama girişimine tepkiler devam ediyor.


İlçedeki sivil toplum kuruluşları bu gün saat 12.30'da Hürriyet Caddesiüzerinde bulunan Lezgo'nun Parkı'nda düzenledikleri ortak basın açıklaması ileMehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesine yönelik kundaklama girişiminikınadı..

 

Basın açıklamasını grup adınaEğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası okudu. Aslanparçasıokuduğu basın açıklmasında şöyle denildi.


"20.11.2014 tarihinde akşam saatlerinde ilçemiz Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmamHatip Lisesine yönelik çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıda okulbinasınının öğretmenler odası ve bazı sınıfları ateşe verilerek kullanılamazhale getirilmiştir. Öncelikle, başta okul yönetimi, öğretmenleri, öğrencilerive öğrenci velileri olmak üzere tüm Siverek halkına geçmiş olsun diyor ve butarz çirkin saldırıların bir daha vuku bulmamasını bekliyoruz.
Geçtiğimiz günlerde de yine ilçemiz Necip Fazıl Kısakürek İmam HatipOrtaokuluna yönelik bir yakma girişiminde bulunulmuş, ancak bu girişimde okulbinası herhangi bir zarar görmemişti.
Kısa aralıklarla üst üste iki imam hatip okuluna yönelik yapılan bu saldırılar;asıl hedeflenenin imam hatip okulları üzerinden İslami değerler ve kurumlarolduğunu açıkça göstermektedir. Bu okullarda verilen eğitimin İslami ilimleride kapsaması öteden beri Türkiye'de birtakım kesimleri rahatsız etmiştir. Enson örneklerini 28 Şubat'ta gördüğümüz imam hatip okullarına yönelik tahammülsüzlüğünson halkalarını da bu tür olaylarla müşahede etmiş bulunmaktayız. Birtakımkesimler imam hatip okullarının toplum nezdindeki itibarına tahammül edemeyerekonlara olan rağbeti azaltma adına büyük çabalar sarf etmektedirler.
Şiddet, acizlerin kullandığı bir yöntemdir. Kendi düşünsel zeminlerinegüvenenler hiçbir zaman şiddetten medet ummazlar. Halkın değerlerini şiddetkullanarak engellemeye çalışanların bu çabası beyhude bir çabadır.
Biz, imam hatip okullarına reva görülen bu zülmün değişik versiyonlarını, 28Şubat'ta da görmüştük. Toplumun İslami değerlere sarılmasını kendileriaçısından bir tehdit olarak algılayanların ilk saldırdıkları alanlardan birininde imam hatip okulları olduğunu görüyoruz. Yetişen imam hatip neslini tehditolarak gördükleri için bu ülkede yüz binlerce gencin hayatını karartma pahasınaçekinmeden katsayı zulmünü uygulayanlarla bugün imam hatip okullarına yönelikyakma eylemlerini gerçekleştirenlerin zihniyetleri aynıdır. Bu okullara yönelikgerçekleştirilen saldırılar 28 Şubat'ın bir başka açıdan hortlamasıdır.
Mazlum Kürt halkı, İslam'ı kabul ettiği günden bugüne kadar yüce dinimizİslam'a, aziz kitabı Kur'an'a ve izzetli peygamberi Hz. Muhammed'e (SAV)sarsılmaz bir bağla bağlı kalmıştır. Bu bağı ortadan kaldırmaya çalışan her birgüç, İslam'a daha çok bağlanan onurlu bir halkın samimi duruşuna şahitliketmiştir.
Bizler, aşağıda imzası bulunan sivil toplum kuruluşları olarak, ister karanlıkodakların kirli bir oyunu olsun, ister üç beş kendini bilmezin bir provakasyonuolsun, ister belli odakların 6-7 ekim olaylarını devam ettirme gayretinin birsonucu olsun, bu çirkin, menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.
Müslüman Kürt halkı İslami değerlerini , sahip olduğu kurumları sahiplenmeksuretiyle, bugüne kadar korumayı nasıl başardıysa bundan sonra da başaracaktır.Bu halkın yakıp yıkmayla işi olmaz. Ancak, bu halk İslami değerlere vekurumlara yapılan her bir saldırıya, kendi değerlerini ve kurumlarınısahiplenerek en güçlü cevabı verecektir.
İmam-hatip okulları üzerinden İslamı hedef alan hiçbir girişim bu topraklardakarşılık bulamayacaktır. Müslüman halkı , bu türden provakasyonlara alet etmeyeçalışanlar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da umduklarınıbulamayacaklardır. Çünkü bu halk şimdiye kadar bu türden provokasyonlara primvermeyerek, kendisini İslam'dan uzaklaştırmaya çalışan her türlü hesabı boşaçıkarmayı başarmıştır.
"İslami" vasıflar taşıyan her bir kişiyi veya kurumu, bağlantısı olmadığı çokiyi biliniyor olmasına rağmen, İŞİD'le ilişkilendirerek mahkum etmeye ve gözdendüşürmeye çalışan çabalar halkın vicdanında mahkum edilmiştir.
Son olarak bu saldırıyı gerçekleştirenlerin derhal tespit edilmesi ve hukukönünde hesap vermeleri sağlanmalıdır. Aksi halde bunu yapanların bir daha aynısaldırganlığı gerçekleştirme konusunda cesaretlenecekleri unutulmamalıdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." Dedi toplanan kalabalık daha sonra sessizcedağıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER