Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı...

Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

ŞANLIURFA'nın  Siverek  ilçesinde eğitim gören 300 Suriye'li öğrenciyeilçe kaymakamı Hamza Erkal'dan tarafından kırtasiye yardımı dağıtıldı.


   Ülkelerindeki iç savaştan kaçan veTürkiye'ye sığınan Suriye'li vatandaşların çocuklarının eğitim görmesi içinaçılan okulda eğitim gören 300 Suriye'li öğrenciye ilçe kaymakamı Hamza Erkalkırtasiye yardımında bulundu.


    Suriye'li öğrencilerin eğitim gördüğüokulda inceleme yapan ilçe kaymakamı Hamza Erkal öğretmenler ile bir süregörüşerek öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Okul'da öğrencilerin eğitimlerinidevam etmesi için elinden geleni yapmaya gayret göstereceğini belirten ilçekaymakamı Erkal yaptığı açıklamada şöyle dedi. " sene başında Suriye'liöğrencilerin Eğtimsiz kalmamsı için eğitim görecekleri bir okul açtık, veeğitimleri Suriye'li öğretmen tarafından veriliyor, bizde bir yönetici veTürkçe öğretmeni görevlendirdik, çocukların hepsi çok güzel Türkçe konuşuyor veeğitimlerini görüyor, ülkelerine gittikleri zaman eğitimden geri kalmayacaklabu gün öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık." Dedi.


   Kırtasiye malzemelerini alan öğrenciler ilçekaymakamına teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER