Tam Gün Eğitim İstemiyoruz Eylemi

Tam Gün Eğitim İstemiyoruz Eylemi...

Tam Gün Eğitim İstemiyoruz Eylemi

ŞANLIURFA'nın Siverekilçesinde ilçenin 41 evler mahallesinde bulunan Mehmetçik ilkokulunda tam güneğitim sistemini istemeyen veliler sabah saatlerinde ilçenin DiyarbakırŞanlıurfa karayolunu kısa süreli trafiğe kapattı.  Kısa süreli yol kapatma eyleminden sonra okulbahçesinde toplanan veliler öğrencilerini sınıflardan alarak ilçekaymakamlığına yürümek istedi.


   Polis amirlerinin ikna çalışmasının ardındanveliler ve öğrenciler servisler ile Siverek kaymakamlığına taşındı. Öğrencilerile birlikte kaymakamlık makamına çıkan yaklaşık 70 veli kaymakamlık toplantısalonunda ilçe kaymakamı Hamza Erkal ile konuşarak  okullarında tam gün eğitim sisteminin ikilieğitime dönmesini istedi.


   Velilerin talepleri karşısında şaşkınlığınıgizleyemeyen Kaymakam Erkal şöyle dedi. " tüm dünyada uygulanmaya çalışan tamgün eğitim sistemine geçmek için onlarca okul yapıyoruz, ancak ilçemizde 10adet okulda bu yıl tam eğitim verildi, önümüzdeki yıl hükümetimizin yaptığıokulların açılmasıyla tüm okullarımızda tam gün eğitime geçmek için çaba sarfederken sizlerin ikili eğitim istemesine şaşırdım. 


Tam gün eğitim istemenizgerekirken tam tersini istiyorsunuz, okulda kaliteli ve standartlara uygun eğitimiçin tam gün eğitim sisteminin önemini anlatan Kaymakam Erkal okul idaresi ilegörüşüp araların kısalması ve okul güvenliği için gerekli çalışmalarınyapılacağını söyledikten sonra veliler kaymakamlıktan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER