Tarım işçisi çocuklara öğretmen desteği

Tarım işçisi çocuklara öğretmen desteği

Tarım işçisi çocuklara öğretmen desteği

ŞANLIURFA'nınSiverek İlçesi'nde,  okul yerine tarlayagiden öğrenciler eğitim görebilecek.



Pamuk hasadının okulların açıldığı döneme denk gelmesi nedeniyle binlerce öğrenci,yeni ders yılında sınıflar yerine pamuk tarlalarına gitmesi,  İlçe kaymakamı Vural Karagül'ü harekegeçirdi.


     Tarım işçisi çocukların bulunduğu en yakınyerleşim yerindeki okulda eğitim görmeleri için öğretmen görevlendireceğini belirtenKaymakam Karagül,  "  Siverek genelinde 20 bin öğrencimiz tarımişçiliğine gitmekte, bu öğrenciler yaklaşık 2 ay eğitimlerinden uzak kalıyor,bunu telefi etmek için tarlaya yakın okullarda gerekli öğretmen takviyesiyaparak işleri bittiği saatte eğitim görmelerini sağlayacağız. Okula uzak kalanyerlerde ise prefabrik okul ve öğretmen görevlendirmesi ile bu sorunu çözmeyeçalışacağız. Kayıp zamanı telafi etmek için gerekli imkâna sahibiz. Bu işinsürekli çözümü için ilçede sanayileşmenin olması gerekiyor, bunun içindeçalışmalarımız var, yoksul ailelerin çalışacağı fabrikalar kurulduğu takdirdebu aileler tarım işçiliğinden kurtulmuş olacak" dedi.


Pamuktoplayan öğrenciler ile bir süre sohbet eden Kaymakam Karagül, öğrencilerdenderslerine çalışma söz aldıktan sonra tarladan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER