Terör İhtimali Yüzde Bir

Tubder Başkanı Karataş: Belediye Başkanı Saldırısında Terör İhtimali Yüzde Bir...

Terör İhtimali Yüzde Bir

Toplumsaluzlaşı ve Barış Derneği (TUBDER) Başkanı Kenan Karataş'tan Şanlıurfa BüyükşehirBelediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik saldırı ile ilgili kafa karıştıran biraçıklama geldi.


Toplumsaluzlaşı ve Barış Derneği (TUBDER) Başkanı Kenan Karataş'tan Şanlıurfa BüyükşehirBelediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik saldırı ile ilgili kafa karıştıran biraçıklama geldi. Başkan Karataş  Şanlıurfa  Valisi İzzettinKüçük'ün olaydan hemen sonra 'terör şüphesi' dediği saldırının terör ihtimaliolma olasılığının yüzde bir olduğunu söyledi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik saldırınınardından STK ve siyasetçilerden art arda açıklamalar geldi. Birçok açıklamadasaldırı kınanırken Başkan Çiftçi'ye geçmiş olsun dilekleri sunuldu. Son olarakyazılı açıklama yapan TUBDER Başkanı Kenan Karataş ,  saldırı ile ilgili kafa karıştıran biraçıklama yaptı. Olay yerinde detaylı incelemede bulunduğunu dile getiren Karataş elde ettiği verileri terör uzmanıakademisyenlerle raporlaştırdığını ifade etti. 




AK Parti yetkilerinin Siverek'te ki aşiretlerle görüşmesinden iki gün sonra veseçim arifesinde meydana gelmesi düşündürücü bulan Karataş  "Terör ya da diğer profesyonel unsurlarınsuikast veya tarama girişimlerini düz anayolda yüzde 10 hareket halinde kiaraçlara karşı yapma olasılığı ise yüzde bir ihtimaldir. Dünya literatüründe butip saldırı girişimleri trafik ışıklarında ya da aracın hız keseceği ihtimaliyüksek olan kavşaklar da ve bölünmüş yollarda meydana gelmektedir." dedi.




"İstatistiklere göre hareket halinde ki canlılara tam isabet oranı yüzde 10ihtimalken saatte 70-90 km hız yapan araca aracın sadece bir metrekare çapına4-5 kurşun isabet ettirilmesi mantığı zorlamaktadır." diyen Karataş,  dünyanın en tecrübeli keskin nişancısınınbile hareket eden unsurlara nişan alması ve hedefi sapmasız vurma ihtimaliyüzde 15 oranında olduğunu söyledi.




Dağlık, engebeli bir yer yerine düz faillerin kaçma olanağının olmadığı biryerde olayın meydana gelmesinin kafalarda soru işareti oluşturduğunu aktaran Karataş,"Bu tip suikast ve tarama girişimleri genellikle faillerin kaçma vekaçırılabilme ihtimali yüksek engebeli ve dağlık alanlarında yapılır. Oysa buolay gayet düz ve faalin/faallerin kaçma ihtimalinin çok düşük olduğu alan dameydana gelmiştir." şeklinde konuştu. 



'HEDEF ALINAN ARACIN DEĞİL, DİĞERİNE KURŞUN İSABET ETMESİ MANİDAR'



Karataş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu tür saldırılar öncelikle hedef alınankişi ya da kişilerin içinde yer aldığı araca ve ikinci etapta koruma aracınayönelik düzenlenir. Olayda sadece koruma diye açıklanan aracın hedef alınmasıve o araca kurşun isabet etmesi manidardır. Asıl hedefin içinde bulunduğu aracaisabetin olmaması ise düşündürücüdür.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER