UFUKTA BİR ERKEN SEÇİM VAR MI?

Yazımın başlığını muhatabı siyasi partiler ve çiçeği burnun da milletvekili aday adaylarıdır. Halk tabakaları arasında bu sorunun net bir cevabı yok.

Vatandaş kendi derdine düşmüş, ekonomik göstergeler, halen teşhisi konulmamış bir hastalık misali giderek ilerliyor, halk kitleleri ve işsizler ise inliyor.

Ekonomik damarların tıkandığını görmek için kalp damar cerrahisi uzmanı olmaya gerek yok. Her asgari ücretli pazara indiğinde pazarda bazen kötü, bazen topal olmak zorunda. Erken seçim çokta halkın umurunda değil.

Asgari ücretle çalışan bir arkadaşımın annesi her gece Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı jestin rüyasını görüyor. Televizyonların ana haberleri bu günlerde daha çok izleniyor nedeni ne Libya ne de Suriye. Nedeni asgari ücrete yapılacak zam tabi ki. Kanal İstanbul, ne asgari ücretle çalışanların ne de diplomalı işsizlerin umurunda.

Siyasetçilerin derdi yeni partiler kurup, yeni ittifaklar peşinde koşa dursunlar. Akaryakıta zam haberi asgari ücretin ne kadar olacağından önce düştü basın organlarına.

Gazeteci olarak ben şahsen erken bir seçimden yana değilim. Yeni parti liderleri başbakanlık yapmış, ekonomi bakanlığı yapmış yani denemiş insanlardır.

Suriye’nin kanlı can pazarına ve ekonomik damarlarımızın tıkanmasında rolü ve günahı olan yeni kurulmuş olup, erken seçim isteyen parti liderleridir.

Deveye sormuşlar; “Deve kardeş neren eğri” diye, deve cevaplamış; “Nerem doğru ki!”

Yukarıda da belirttiğim gibi ekonomi uzmanı olmak için illaki Babacan yada Anacan olmamıza gerek yok. Bir saat gidin Cudi Paşa Caddesindeki Gülüm markete oturun, gelen müşterilerin %90’ı küçük çocuklardır.

Yaklaşık on yıldır o markette oturur, halkın alışverişini izlerim tıpkı İktisat fakültesine giden bir öğrenci gibi. İzlediğim kadarıyla çocukların harçlıkları her yıl daha da azaldı. İlçe merkezinde kurulan marketlerde bakkalları fena vurunca küçüklerin harçlığı küçülünce market sahibi Bayram Gökmen dükkâna alacağı eşyalar daha çok azaldı. Marketin rafları tıpkı saçı dökülmüş kel bir insana döndü.

Erken seçim hazırlığı var mı? Var diyeceğim. Demokrat Parti Siverek ilçe teşkilatı yeniden örgütleniyor. Aldığım duyumlara göre Bucak aşireti mensubu gençler partiyi Siverek’te en azından yerel yönetimlerde iktidara taşımak için ciddi bir çalışma içine girdi.

Bilindiği gibi Demokrat Parti yani Zazaların “Estor” dediği amblemi şaha kalkmış parti, Siverek’te şaha kalkmaya çalışıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) umduğunu bulamayanlar da yeni kurulan partilerin peşine takıldı.

Siverek’te perde arkasında olası bir erken seçimin çalışmaları yapılmaya başlandı.

Halkın derdi seçim değil geçim!..

YORUM EKLE