Urfa'da uyuşturucu rakamları korkutucu!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, esrar yakalamalarında Şanlıurfa'nın Türkiye'de 2. sırada olduğunu belirterek, "Uyuşturucu ile alakalı çalışmalarda....

Urfa'da uyuşturucu rakamları korkutucu!
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Sabah erken saatlerde başlayan toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioplu, uyuşturucu ile mücadele, güvenlik ve asayiş uygulamaları, terörle mücadele ve kentin kanayan yaralarından olan tefecilik konusunda önemli açıklamalarda bulundu.


'ESRAR VE EROİN İLE MÜCADELEDE TÜRKİYE'DE İLK SIRALARDAYIZ'

Toplantıda ilk olarak uyuşturucu ile mücadele konusuna değinen Tipioğlu, Şanlıurfa'nın uyuşturucu mücadelesinde Türkiye'de 2. sırada olduğunu ifade etti. Amaçlarının vatandaşların huzurla yaşadığı bir kent olduğunu kaydeden Tipioğlu, "Uyuşturucu ile alakalı çalışmalarda, özellikle esrar yakalamalarında Şanlıurfa Türkiye 2'si konumunda. 4,5 tona yakın bir esrar yakalaması meydana gelmiştir. Ve uyuşturucu ile alakalı da binlerce kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 781 kişi tutuklanmıştır. Yine 320 kilo eroin yakalanmıştır. Eroin konusunda da Urfa ülke genelinde mücadele noktasında ilk 4'te yer almıştır. Özellikle sokak satıcılarına karşı ciddi bir mücadele içerisine girilmiş ve bu mücadele neticesinde sokak satıcısı ve içici olmak kaydıyla toplamda 3 bin 411 kişiye adli işlem yapılmıştır. Ve bu işlemler neticesinde 716 kişi tutuklanarak cezaevine girmiştir." dedi. Uyuşturucu ile mücadelenin sadece emniyet tarafından değil, toplumu oluşturan tüm katmanlar tarafından yapılması gerektiğine değinen Tipioğlu, ebeveynlerin de bu konuda çaba harcamalarının önemini vurguladı.




'147 İNTERNET KAFE DENETLENDİ'

Türkiye genelinde uygulamaya konulan 'Güvenli okul' projesine değinen İl Emniyet Müdürü Tipioğlu, "Proje kapsamında Şanlıurfa ilinde polis sorumluluk sahasında ilçeler dahil bütün okullarda güvenli koordinasyon görevlileri atanmış ve bu koordinasyon görevlilerinin okul yetkilileriyle, rehber öğretmenlerle, irtibatları sağlanmış ve yazılı olarak okullardaki eksiklik, aksaklık, bizi ilgilendiren konularla ilgili yazılı raporlar alınmış ve süratle müdahale edilmiştir. Okulların etrafında yapılan uygulamalarda 147 adet internet kafe denetlenmiş ve okulların etrafında giriş çıkışlarını sağlamak noktasında ekipleri görevlendirilmiş, şu ana kadar da okullarımızda, okullarımızın etraflarında toplumu rahatsız edecek boyutta bir olay meydana gelmemiştir" sözlerine yer verdi.


1 MİLYON ARAÇ, 3,3 MİLYON KİŞİ UYGULAMALARDAN GEÇTİ 

Kentte yapılan güvenlik uygulamaları konusunda rakamlar veren Tipioğlu, 3 milyon 299 bin kişinin emniyetin yaptığı uygulamalardan geçtiğini söyledi. Tipioğlu, "1 milyon 171 bin araç kontrolden geçirildi. Yapılan GBT uygulamalarında Şanlıurfa'nın ilk sırada yer aldığını memnuniyetle görüyoruz. Bunun da yansımasını alana çıktığınızda tüm suçlarda ciddi oranda bir azalma olduğunu görüyorsunuz" diyerek yapılan mücadele hakkında bilgiler verdi.


'SURİYELİLERİN SUÇA KARIŞMA ORANI YÜZDE 6' 

Kentte 500 bin Suriyelinin yaşadığına dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Tipioğlu, Suriyelilerin karıştığı suçlarla ilgili olarak, "Suriyelilerin nüfusa oranı yüzde 25, suça katkıları ise yüzde 6 oranında. Dolayısıyla bu da çok önemli bir boyutta değil. Kamuda insanların algıladığının aksine Suriyeliler çok fazla suç işlemiyor. Yanlış bir anlaşılmanın önüne geçmek maksadıyla bunu söyledim. Onların da kontrolü denetimi yapılıyor, suç oluşturulabilecek tüm alanlar kontrol ediliyor" ifadelerini kullandı.


KENT GÜVENLİK SİSTEMLERİ 

Mobese sistemi ve yeni uygulamaya konulacak olan proje ile ilgili de konuşan Tipioğlu, "Mobese konusunda çalışmalar tamamlandı. Uygulamaya konulan bir proje var, okullarımızdaki kameraların bizim sisteme entegre edilme suretiyle izlenmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Kent güvenlik sistemlerinde de bir sıkıntımız yok" dedi.


ÇALINTI MOTOSİKLET VE KASK KONUSU 

Motosikletle işlenen suçlar ve çalıntı motosikletlerin şehirde yaygın olduğuna değinen Tipioğlu, "2017 yılında yapılan çalışmalarda 545 çalıntı motosiklet yakalanmış ve sahiplerine teslim edilmiştir. Kask takma konusu da eğitim meselesi, motosiklete binen kardeşlerimizin kendi sağlıkları için kask takmaları gerekiyor. Biz elimizden geldiğince denetimleri artırıyoruz ama yüzde 100 başarılı olduğumuz söylenemez" diye konuştu.


TERÖR İLE MÜCADELE 

Emniyetin tüm terör unsurlarıyla mücadele içinde olduğunu ifade eden Veysal Tipioğlu, "PKK ile mücadelede yaklaşık bin 365 kişi gözaltına alındı, bunlardan 400'e yakını tutuklandı. FETÖ ile alakalı olarak da çok ciddi mücadelemiz var. İlimizin bir huzur kenti olduğunu söyleyebiliriz" sözlerine yer verdi.


'TEFECİLİKLE İLGİLİ 42 OPERASYONDA 25 KİŞİ TUTUKLANDI' 

Son olarak tefecilik konusuna değinen Tipioğlu, "Bu tefecilik şehrimizde bir vaka. 2017 yılı içerisinde tefecilikle ilgili 42 operasyon yapıldı, 83 şahıs yakalandı ve 25'i tutuklandı. Ama tefecilikle ilgili önümüzdeki süreçlerde ciddi çalışmalarımız olacaktır. Sadece tefecilikle değil, rüşvet, haksız kazanç gibi konularda ciddi mücadeleler olacaktır. Tefecilik konusunda da elimizden gelenin fazlasını yapmak amacındayız" diyerek sözlerine son verdi.



Hüseyin ÖZKAN-Mustafa PAYIK/AJANS URFA
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER