Vay iMANsızlar!

Hafta başında Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeler sonrası yapılan karşılıklı açıklamalar Ülkemizde siyasetin dibe vurduğunun açık göstergesi. Gezi olayları, 17-25 Aralık ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bildiğiniz ülke olarak şizofrene bağlamış bulunmaktayız. 



İktidar o kadar kontrolü kaybetmiş ki yapılan açıklamalara baktığınızda insanın aklı ile bu denli alay edilmez diyemeden geçemiyor insan. Çünkü Kemel Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Man" adasındaki şirket ile ilgili belgeler sonrası, iktidar cephesinden yapılan açıklamalar şöyle; "Belgeler tamamen sahte", "belgeleri göstermekle olmuyor kanıt lazım", "belgeleri basına neden vermiyorsunuz" basına dağıtılmasının ardından ise "belgelerin fotokopileri dağıtılmış" diyerek adeta milletin aklı ile alay ediyorlar. Alay ediyorlar çünkü ortada böyle ciddi bir iddia varken bu açıklamaları yapmanın başka izahı olamaz diyor herhalde suçluluk psikolojisi bu olsa gerek. 

Kaldı ki 10 pound'luk bir şirkete milyarlarca dolar transfer edilmesinin nasıl bir açıklaması olabilir ki? Vatandaşlar olarak üzerimizde artırılan vergilerin ağırlığı, dolar ve altının pahalı olması zaten yeterince psikolojimizi bozmuşken, milyarlarca dolar paranın bu denli kolay konuşuluyor olması ayrıca insanın kanına dokunuyor. Tamam, ortada yerine oturması gereken bazı sorular var ama sorulması gereken soru siz bunu FETÖ'den mi aldınız demek olmamalı. Bankadan havale edilen makbuzlar havada uçuşurken kalkıp bunlar sahte demek ile işin içinden çıkılmıyor. 

17-25 Aralık'ta yaşananları hatırlıyorum, Reza Saraf için hayırsever işadamı diyenler bugün ABD'de yargılandığı davada kime ne için rüşvet verdiğini açıklarken bizimkiler burada "Hapisten kurtulmak için söylüyor"diyebiliyorlar. Yahu bu adamlar kendi devletini kandırmış bizimkileri mi kandırmayacaklar. İran'da Reza Saraf'ın ortağı Babek Zencani idama mahkum edilmedi mi İran'dan para kaçırdığı için. Şimdi kendi ülkesini kandıran bu şahıslara kefil olmanın arkasında ne varsa buyurun söyleyin bizde kurtulalım sizde kurtulun. Zaten vatandaşa giren girmiş vergilerle, OHAL var kimse bir şey diyemiyor, diyenleri ya FETÖ ya da PKK diye bir KHK ile ihraç edebiliyorsunuz. 

Yaşadığımız ülkede her şey komplo teorileri üzerine kuruluyor. Foyası ortaya çıkanlar hali ile bir komplo teorisi üretebiliyor. Vatandaşlarda bunun arkasından gözü kapalı gidiyor. Yaklaşan 2019 yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri önce ortaya bakalım daha neler çıkacak merakla bekliyoruz. Siz siz olun akıl sağlığınıza dikkat ederek, partizanlık yapmaktansa artık huzuru isteyen bireyler olarak düşünmenizi tavsiye ederim. Çünkü eğitim, ekonomik ve sağlık politikası olmayan bir ülke olarak her an patlamaya hazır bir Ülkedeyiz!

YORUM EKLE