Mayıs ayında ‘normalleşme’ için hangi adımlar atılacak?

Cumhurbaşkanlığı koronovirüsle mücadele kapsamında hazırlanan ‘normalleşme planı’ takvimini yayımladı.

Mayıs ayında ‘normalleşme’ için hangi adımlar atılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan koronavirüs sonrası hayatın nasıl normalleşeceğine ilişkin yol haritası belirlendi. ‘Normalleşme planı’ yurt içinde ve yurt dışında salgının seyrine bağlı olarak ‘dinamik’ bir şekilde yürütülecek. ‘Covid-19 Normalleşme Planı’ uygulaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarafından koordine edilecek.

URFA İÇİN SINIRLAMALARIN 27 MAYIS’TA KALDIRILMASI BEKLENİYOR

Her aya ilişkin kararların yer aldığı normalleşme planında Mayıs ayında yapılması düşünülenler şu şekilde sıralandı: 

Ertelenen diğer sınavlar (Açıköğretim vb.) takvimlerinin açıklanması (15 Mayıs 2020)

İlgili tüm bakanlıkların işaret ettiği meslek gruplarına yönelik eğitim (20 Mayıs 2020)

Kamu personeline idari izin verilmesini esnek çalışma modellerine geçişi öngören resmi yazı ve genelgelerin uygulama durumunun gözden geçirilmesi (20 Mayıs 2020)

Yaş kısıtlamasının tamamen kaldırılması (27 Mayıs 2020)

Kayseri, Aydın, Antalya, Muğla, Mersin, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Erzurum, Van, Diyarbakır, Ordu, Trabzon için sınırlamaların kaldırılması. (27 Mayıs 2020)

Kısa, orta ve uzun vadede vatandaşlarımızı pandemi psikolojisi ile baş etme becerilerini kazanabilmeleri için (yüz yüze, telefon, online sistem vb.) psiko-sosyal destek hizmetinin sürdürülmesi (27 Mayıs 2020)
Hac Yolcularının Eğitiminin yapılması (Suudi Arabistan'daki ve diğer uluslararası gelişmelere göre Hac ile ilgili kararlar alınacaktır) (27 Mayıs 2020)

AJANS URFA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER