Sağlıkçılar endişeli! Korona Siverek’te hortladı

Şanlıurfa'da şehirler arası giriş-çıkış ve sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından insanların adeta salgın bitmiş gibi sokağa dökülmesi ve Siverek'te son günlerde artan vaka sayıları, sağlıkçıları endişelendiriyor.

Sağlıkçılar endişeli! Korona Siverek’te hortladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin bir kısmı gevşetilmeye başlandı. Salgının yatay seyir almasının ardından Şanlıurfa'da şehirler arası giriş-çıkış ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. 

Yasakların kaldırılmasıyla birlikte, insanlar, adeta koronavirüs salgını bitmiş gibi sokaklara döküldü. Çoğu alanda sosyal mesafe hiçe sayılırken, maske kullanımı da önemli ölçüde azaldı.

Yaşanan bu durum endişeye neden olurken, Siverek'ten de ardı ardına karantina haberleri geldi. 

Son 4 gün içerisinde Siverek'teki vaka sayısının 50'yi aştığı, sadece dün tespit edilen pozitif vaka sayısının ise 17 olduğu öne sürüldü.

Şanlıurfa'daki ilk pozitif vakanın 19 Mart'ta tespit edilmesinin ardından kentte şu ana kadar toplam 150 civarında vaka olduğu, Siverek'teki vakaların da eklenmesiyle bu sayının 200'ü aştığı iddia edildi. 

Sağlıkçılar, Siverek'teki bu yayılmadan ve insanların koronavirüs bitmiş gibi hareket etmesinden dolayı endişe duyarken, bugüne kadar yapılan fedakarlıkların bir anda boşa gidecek olması da tedirginlik yaratıyor. 

SİVEREK İÇİN İDDİA

Öte yandan Siverek’te virüsün yayılması ile ilgili de bir iddia ortaya atıldı. İstanbul'da çalışan çok sayıda Siverekli vatandaşın, virüsün yayılması ve işyerlerinin kapanmasıyla birlikte memleketlerine döndüğü ve kendilerini karantinaya almadığı, bu nedenle de virüsün yayıldığı öne sürüldü.

AJANS URFA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER