Sivil-Der Yönetiminden Takoran'a çıkarma

Şanlıurfa’nın tarihi yerleşkelerinden biri olan Siverek İlçesinde bulunan Takaron Vadisi önemli bir değer olarak turizme katkı sağlamaya devam ediyor.

Sivil-Der Yönetiminden Takoran'a çıkarma

Şanlıurfa’nın tarihi yerleşkelerinden biri olan Siverek İlçesinde bulunan Takaron Vadisi önemli bir değer olarak turizme katkı sağlamaya devam ediyor. Takaron Vadisi için yapılan turistik hizmetler sürerken Takaron Vadisine katkı sağlamak isteyen Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Takaron Vadisine çıkarma yaptı. Sivil-Der Dernek Başkanı Ayhan Ekinci ve yönetimi, girişimci Hasan Köprüsüz tarafından Takaron Vadisinde kendi imkanlarıyla başlattığı mesire alanını yerinde görmek ve katkı sunmak için ziyaret etti.

Mesire alanına ziyarette bulunan Sivil-Der Başkanı Ayhan Ekinci yaptığı açıklamada; ”Bizler yıllardır Takoran Vadisini saklı cenneti tanıtmak için emek veriyoruz bugün Fırat gezginler kulübü ile birlikte bölgede kendi imkanlarıyla özel mülkünde mesire alanı yaptığını duyduk bu sevindirici durum bizleri çok mutlu etmiştir” dedi.

Başkan Ekinci; “Yönetimimizle birlikte kendisine hem katkı sunmak ve fikir paylaşımında bulunmak için Takoran Vadisine geldik. Gördüğümüz manzara karşısında hayran kaldık 500 ağaç ekilen alanda özel kamping alanlar yapıldığını gördük ayrıca genç girişimci Hasan Köprüsüz’ün güzel bir sosyal tesis yapacak, kendin pişir kendin ye imkânı sunacak. Piknik alanı yapacak olan bölgeye ağaçlandırılarak doğaya da katkı sunulacak.

Girişimci Hasan Köprüsüz ise, yetkililerden destek beklediğini, mesire alanının 20 dönum üzerine planladığı kendi imkanlarının bir yere kadar olduğunu belirtti. Bu manada Herkese seslenerekdestek istedi. Ayrıca ilçe Kaymakamı ve belediye başkanını bölgeye davet eden Köprüsüz, turizm açısından ilçeye büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER