Türkiye'de bir ilk: Urfa'da imzalandı!

Şanlıurfa'da gerçekleşen "Trabzon'dan Şanlıurfa'ya Girişimci Kadınlar Buluşması" toplantında konuşan Cevahir Asuman Yazmacı, "En önemlisi de bugün Türkiye'de Türk Odalar Borsa Birliği'nde de bir ilki gerçekleştirdiğimiz, Şanlıurfa ve Trabzonlu kadınları bir araya getirerek, hem kardeş bir oluşumu başlatacağız" dedi.

Şanlıurfalı ve Trabzonlu 'girişimci kadınlar', bugünkü toplantıda bir araya geldi.




"Trabzon'dan Şanlıurfa'ya Girişimci Kadınlar Buluşması" toplantısı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.



Toplantıya, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, Trabzonlu Girişimci Kadınlar ve Şanlıurfalı Girişimci Kadınlar yer aldı.




İş kadınları arasındaki iş yapma kültürünün geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılınması amacıyla yapılan toplantı, açılış konuşmaları ile başladı.




PELTEK: KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖNEM VERİYORUZ!
Toplantının açılış konuşmasını yapan ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, "Şanlıurfa'da, Avrupa Birliği Destekli kadın girişimcilerin olması hem kültür değerlerimizin hem de ticari değerlerimizi değerlendirip burada neler yapabiliriz, neleri ön plana alabiliriz onları konuşacağız. Bizi ŞUTSO olarak tamamı ile bu olayı destekleyerek, yapılması gereken emirleri yapmaya hazırız. Çünkü siz hem şehrimizi hem Türkiye'deki kadın girişimcileri teknolojik bir çalışmalara ön ayak oluyorsunuz. Biz kadın girişimcilere önem veriyoruz, vermemiz gerekiyor. Bugün dışarıdan bakıldığı zaman Şanlıurfa'dan farklı telaffuz edilebilir. Şanlıurfa'da en fazla akrabalık bağlarımız dayı ve teyzelerle oluyor. Anneler neyi istiyorsa biz onu yapıyoruz. Onun için kadınların burada çok önemli olduğunu ve geleceğimize yön verdiklerini belirtmek isterim. Ümit ediyorum, bugün ve yarın bu toplantı Türkiye'ye ışık tutacak" ifadelerine yer verdi.




YAZMACI: TÜRKİYE'DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Sözü alan Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı ise, "Bugün özelikle şunu ifade etmek istiyorum ki, Trabzon’dan gelen arkadaşlarım ve İstanbul’dan gelen değerli konuklarımız, sevgili Günseli Özen. Bugün sizleri Şanlıurfa olarak, en eski kente ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımdan, şahsım, odam ve yönetim kurulunun adına ifade etmek istiyorum. Bugün Şanlıurfa Ticaret Odası, Trabzon Ticaret Odası ve Avrupa Birliği Merkezleri tarafından finanse edilen bu programımızda birçok konuyu ele alacağız. En önemlisi de bugün Türkiye'de Türk Odalar Borsa Birliğinde de bir ilki gerçekleştirdiğimiz, Şanlıurfa ve Trabzon kadınlarını bir araya getirerek, hem kardeş bir oluşumunu başlatacağız. Bunun protokollünü imzalayacağız. Hem de Trabzon ile Urfa arasında nasıl bir bağ kuracağız, kadınlarımızı nasıl bir birleriyle iletişime geçirebiliriz, nasıl ticaret yapabiliriz, ticareti öğleden sonraki programımız da ev ihracatı nasıl yapabiliriz gibi konuları, girişimcilerle, girişimci adayı arkadaşlarımızlarla paylaşacağız. Trabzon ve Şanlıurfa kardeşliği arasındaki pekişme geçtiğimiz yıllarda Şanlıurfa'da gerçekleşen Ziraat Türkiye Kupası Finalinde Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında bölge halkımızın Trabzon’dan gelen dostumuza bakış açısıyla ortaya çıkmıştır. Bu o kadar yıldan sonra, aradan o kadar uzun zaman geçtikten sonra bu Şanlıurfa, Trabzon kardeşliğinin ikincisi olacak. Ben inanıyorum ki Trabzon, Fenerbahçe maçından daha çok bu iş damga vuracak. Çünkü bu işin içinde kadınlar var. Ben bir girişimci kardeşiniz olarak, kadınları cesaretlendirirseniz, yapamayacakları hiçbir iş olmadığına inanıyorum. Biz yeter ki cesaretlenelim, başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Bu nedenle hem Trabzonlu kadınlar çok güçlü, hem de Şanlıurfalı kadınlar çok güçlü. Bu nedenlerle çok iyi sonuçlar ve çıktılar alacağımıza da yürekten inanıyorum. Dünyamızda kadın olmanın zorluklarını hepimizce biliniyor. Bu dünyada da kadın olmak zor. Türkiye’de de kadın olmak biraz daha zor. Doğuda ve Kuzeyde de bana göre kadın olmak çok zor. Bizler girişimci olarak bu bölgede ve Kuzeyde gerçekten kadınlara bakış açısını değiştirdik. Bu kadınlara bakış açısını değişmesine de aslında bizce de üçlü kılan bir liderimiz vardı. 2007’den bu yana bize bu kadın girişimciliğini kuran, birlikte rol aldığımız sayın başkanımızdan da söz etmeden de geçmek istemiyorum. Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu, bütün kadınlarımızı ve bizleri cesaretlendirdi. Daha çok yol almamıza sebep oldu. Bu nedenle bende hepinizi huzurunda Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na bizi desteklediği için gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.




Açılış konuşmaları sonrası Trabzon ve Şanlıurfa arasında protokol imzalandı. İmzaların atılmasıyla toplantı, girişimci kadınların soru ve cevaplarıyla sona erdi.
Özlem DİKMEN-BİHA
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2019, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER