Kategoriler

Başkan Bucak’ın girişimleriyle öğrenci yurdu projesi hayata geçiyor

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın girişimleriyle yapılması planlanan 500 kişilik öğrenci yurdu projesi hayata geçiyor.

Yurdun yapımı ve işlemlerini bizzat takip eden Başkan Ali Murat Bucak, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle temaslarda bulundu. Yürütülen temasların ardından 500 kişilik öğrenci yurdunun yapımı için gerekli işlemler hızlandırıldı.

Müşavir firma, yurdun yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Siverek Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ruhsat başvurusunda bulundu.

Projenin incelenmesinin ardından bugün gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda proje için ruhsat onayı verilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na iletildi.

Bakanlığın onayın ardından ihaleye çıkılarak yurdun yapımına kısa sürede başlanacağı belirtildi.

İmza törenine katılan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Keke Bucak, öğrenci yurdunun Siverek için önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti; 

“Uzun süredir üzerinde çalıştığımız 500 kişilik yurt projesi, Başkanımızın kararlı girişimleri sayesinde nihayet bugün imzalandı. Bu önemli adım, öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir yurt inşa etme hedefimizin somut bir göstergesidir. Başkanımızın vizyonu ve liderliği ile projenin hayata geçmesi için gereken tüm izinler ve onaylar başarıyla alınmış, bürokratik süreçler hızlı ve etkin bir şekilde tamamlanmıştır. Bu yurt, öğrencilerimize güvenli, konforlu ve çağdaş bir yaşam alanı sunarken, aynı zamanda akademik başarılarını destekleyecek sosyal olanaklarla da donatılacaktır. Proje, bölgeye sağlayacağı ekonomik katkıların yanı sıra öğrencilerimizin eğitim hayatını kolaylaştırarak geleceğe emin adımlarla ilerlemelerine destek olacaktır. Bu önemli projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Başkanımız başta olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
33 Kez Görüntülendi.
Siverek'te trafik kazası
SİVEREK
27 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Türk-Japon dostluğunun yıldönümüne özel sergi
SİVEREK
15 Kez Görüntülendi.
Siverek’te kadınlar için eğitim ve üretim atölyeleri kuruluyor
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek hayatını kaybetti
SİVEREK
26 Kez Görüntülendi.
Siverek’te deprem bilinçlendirme semineri düzenlenecek
SİVEREK
25 Kez Görüntülendi.
gemisine yaptığı müdahaleyi sert sözlerle kınadı.
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak Vatandaşlarla Bayramlaştı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Bayramlar, Gönüllerin Buluşma Zamanıdır
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Kurban Bayramı’nda 3 bin sivil trafik polisi gizli yolcu olarak görev
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Belediye Başkan'ı Gülpınar'dan Kurban Bayramı Mesajı