Kategoriler

Büyük sınav öncesi birebir şartlarda prova yaptılar

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Seçkin VİP Eğitim Kurumunun düzenlediği sınav simülasyonu ilgi gördü.

Seçkin VİP Eğitim Kurumları, öğrencilere Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi, hem tecrübe hem de gerçeği aratmayacak bir deneyim fırsatı sundu. Dershane, YKS'ye iki hafta kala, aynı gün aynı saatte binlerce öğrencinin hayali olan  Üniversite, gerçeğinden farksız bir deneme sınavı uyguladı. Ahmet Koyuncu  Anadolu Lisesi'nde  binlerce öğrencinin ter döktüğü sınavda öğrenciler,yapılan prova'da bulunmanın heyecanını da yaşadı.


Dershane yöneticilerinin bilgilendirmesiyle öğrenci ve aileleri, gerçek YKS'ye girecekmiş gibi sınav yerlerine sabah saatlerinde hareket etti. 

ÖSYM'nin sınav kurallarının aynen uygulandığı sınavda, bina girişinde üst araması yapıldı. Öğrenciler, giriş kartı ve kimlik kontrolleri yapılarak salonlara alındı. Yasak olan cep telefonu, küpe, yüzük, bilezik, saat, bozuk para, müsvedde kağıt gibi materyallere izin verilmedi.

Öğrenciler için kalem, silgi, kalem traş ve şekerden oluşan sınav seti masalarda hazır bulunduruldu. Deneme kitapçıkları, öğrencinin ismine düzenlenmiş sınav kağıtları, gözetmenlik sistemi gerçeğini aratmayacak şekilde planlandı. Gözetmenlerin kuralları hatırlatmasından sonra sınav başladı. Sınava geç kalan kimi öğrenciler ise panik yaptı. Veliler, adeta gerçek bir sınav gibi heyecanlandıklarını belirtirken, "Çocuklarımızın prova bile olsa iyi bir sonuç almasını diliyoruz" dedi.

Yorumlar

Merve Tüysüz 3 Yıl Önce

Yazdıklarınızın yüzde kaçı doğru?

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
MKE Eski Başkanı İsmet Sayhan tutuklandı
SİVEREK
Memur-Sen: Toplu sözleşme süreci bitse bile mücadelemiz bitmeyecek
GÜNDEM
136 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da otomobil devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
İBB operasyonunda yeni dalga! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil 42 kişi gözaltında
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Ekrem İmamoğlu: Seçime giremezsem başka adayı desteklerim
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Hakan Fidan: YPG Suriye'de oyunbozan rolünde
SİVEREK
22 Kez Görüntülendi.
Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül: Silahlarını teslim etsinler, terör bitsin
SİVEREK
13 Kez Görüntülendi.
İBB'ye yeni dalga operasyon: 14 kişiye daha gözaltı
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Sındırgıda'daki depremde yıkılan binayla ilgili jet soruşturma! 2 kişi gözaltında
SİVEREK
34 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesinden öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediyesi