Kategoriler

HRÜ uluslararası öğrencileriyle bir cazibe merkezi oldu

Türkiye, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) verilerine göre 125 bin 138 öğrenci sayısı ile yükseköğretimde dünyada en üstlerde uluslararası öğrenciye sahip ülkelerden biri oldu.

Türkiye, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) verilerine göre 125 bin 138 öğrenci sayısı ile yükseköğretimde dünyada en üstlerde uluslararası öğrenciye sahip ülkelerden biri oldu. Türkiye, Yükseköğretimde uluslararası öğrenciler için çekim merkezi olma yolunda önemli bir ilerleme kaydederek, sahip olduğu uluslararası öğrenci sayısı bakımından dünyada ilk 10 ülke arasına girme başarısı gösterdi.

Harran Üniversitesi de uluslararası yükseköğretim alanında cazibe merkezi olarak ülkemize uluslararası öğrenci açısından en çok katkı sağlayan üniversitelerden biri oldu.

Harran Üniversitesi'nde 39 ülkeden 3000'in üzerinde yabancı uyruklu öğrenci olduğunu, bu rakamın her geçen yıl arttığını belirten HRÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut; “Yeni YÖK'ün başlatmış olduğu ‘Hedef Odaklı Uluslararasılaşma Projesi’ kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılında 1036 uluslararası öğrencinin Harran Üniversitesini tercih ederek kayıt yaptığını ifade etti.  2015 yılında 40 olan yabancı uyruklu öğrenci sayısının 2020 yılında 3019 olduğunu ve bu rakamın üniversitedeki toplam öğrenci sayısının % 11.2’sine tekabül ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in destekleri ile Harran Üniversitesi’nin cazibe merkezi haline getirilmesi ve üniversitede yabancı uyruklu öğrencilerin ülke çeşitliliğinin artırılması için koordinatörlük olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Yabancı uyruklu öğrenciler önlisans ve lisans programları dışında yüksek lisans ve doktora programları için de Harran Üniversitesini tercih etmektedirler. Lisans öğrencilerine ek olarak 278 yabancı uyruklu öğrenci, Harran Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim görmekteler.

Yabancı uyruklu öğrenciler, üniversitelerde kısa sürede Türkçe öğrenme fırsatı da yakalayabiliyor. Bunun için öğrencilerin ilk tercihi üniversitelerin Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) oluyor. Oldukça yoğun eğitim programlarıyla faaliyetlerine devam eden Harran Üniversitesi TÖMER, pandemi dolayısıyla yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe kurslarını online olarak sürdürmektedir.


Kaynak: HRÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Avrupa'daki elektrik kesintileri ile ilgili Türkiye'den ilk açıklama: "Aynı sisteme bağlıyız"
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
TÜİK verileri: Gerçek işsizlik arttı!
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Yargıtay'dan nafaka için emsal karar
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti; 2025 enflasyon tahminini açıkladı
SİYASET
72 Kez Görüntülendi.
Bahçeli: Erken seçim hevesi boşuna, seçimler zamanında olacak, taviz yok!
SİVEREK
120 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Bungalov evler faaliyete geçiyor
SİVEREK
59 Kez Görüntülendi.
Siverek'te sahtecilik operasyonu: Çok sayıda çalıntı motosiklet ele geçirildi
SİYASET
124 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak: “Birlik ve beraberlik içinde bir bayram olsun
GÜNDEM
70 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da bayram öncesi sıkı denetim! 11 bin 261 personel görevde
GÜNDEM
165 Kez Görüntülendi.
Başkan Gülpınar’dan Ramazan Bayramı Mesajı