Kategoriler

1 YILDIR KAPALI OLAN YİBO, LİSE OLARAK AÇILACAK

Binayı meslek yüksekokulu olarak kullanmak isteyen Harran Üniversitesi'ne Milli Eğitim Bakanlığı olumsuz yanıt verdi.

       ŞANLIURFA'da Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, yeni eğitim sistemine geçiş ile birlikte geçen yıl kapatılan 14 derslikli 75'inci Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) gelecek eğitim döneminde çok amaçlı lise olarak yeniden hizmete gireceğini söyledi.

        Siverek'e 8 kilometre uzaklıktaki 75'inci Yıl YİBO, geçen yıl yeni eğitim sistemi kapsamında taşımalı eğitim sistemine geçiş ile birlikte kapandı. Okul ile 720 öğrenci kapasiteli yatakhane ve içindeki malzemeler de atıl kaldı. Binayı meslek yüksekokulu olarak kullanmak isteyen Harran Üniversitesi'ne Milli Eğitim Bakanlığı olumsuz yanıt verdi. İlçedeki öğrenci sayısını dikkate alan bakanlık, binanın çok amaçlı lise olarak düzenlenmesine ve gelecek yıl eğitime açılmasına karar verdi.

 

         Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, atıl durumdaki okulun gelecek yıl lise olarak hizmet vereceğini ve bu durumun derslik sıkıntılarına da bir nebze olsun çare olacağını belirtti. Erkal, "YİBO'ların kapatılmasıyla bu okulumuz atıl duruma dönüştü. Harran Üniversitesi'nin talebinin de kabul edilmemesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, bu binayı, çok amaçlı lise olarak eğitim hizmetine açılması için yatırım programına aldı. Çalışmalara başlandı ve bu binamız önümüzdeki yıl lise olarak değerlendirilecek. Böylece hem bina kullanılacak hem de derslik sıkıntımız kısmen çözülecek" dedi.

 

 

Haber : Mehmet SEZGİN

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek hayatını kaybetti
SİVEREK
12 Kez Görüntülendi.
Siverek’te deprem bilinçlendirme semineri düzenlenecek
SİVEREK
11 Kez Görüntülendi.
gemisine yaptığı müdahaleyi sert sözlerle kınadı.
SİVEREK
35 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak Vatandaşlarla Bayramlaştı
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Bayramlar, Gönüllerin Buluşma Zamanıdır
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Kurban Bayramı’nda 3 bin sivil trafik polisi gizli yolcu olarak görev
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Belediye Başkan'ı Gülpınar'dan Kurban Bayramı Mesajı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
AK Parti Akçakale Kadın Kolları Başkanlığı'nda görev değişimi
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da emniyetten kurban uyarısı! Sahte site ve sahte para…
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Siverek’te üstyapı çalışmaları aralıksız sürüyor