Kategoriler

Abdi İpekçi Ödülü Siverekli Gazeteci Durukan'a

Milliyet Gazetesi, kuruluşunun 63. yılını önceki gece gerçekleştirilen bir törenle kutladı.

     Milliyet Gazetesi, kuruluşunun 63. yılını önceki gece gerçekleştirilen bir törenle kutladı. Gecede Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülleri ile Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülleri de sahiplerini buldu.

    Törende 30. hizmet yılını dolduran Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'a plaketini takdim eden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, konuşmasında,"Milliyet'in bugünleri için tüm Milliyet çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum,nice seneler diliyorum" dedi.


     Milliyet Gazetesi'nin 63. kuruluş yıl dönümünü kutladığı törene Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören ve eşi Tülin Demirören, Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Demirören ile Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ve gazete çalışanları katıldı.
     Derya Sazak, Namık Durukan'ın çocukları Arjin, Roza ve eşi Asiye Durukan ile bir araya geldi. Serkan Ocak ve Öge Demirkan da gecede ödül aldı.

Abdi İpekçi Ödülü Durukan'a

      Abdi İpekçi anısına düzenlenen 2013 Yılın Gazetecilik Ödülü, "İmralı Zabıtları" başlığıyla yayınlanan haberiyle Namık Durukan'a verildi.
Durukan'a ödülünü Milliyet yazarlarından Doğan Heper takdim etti. Durukan, "Bu hayatımın en anlamlı ödülü. Milliyet'le doğdum, büyüdüm ve Milliyet'le yaşlanıyorum. Yıllarca riskli bölgelerde görev yaparken bile her zaman yaptığım haberin gazetede nasıl yer alacağının heyecanıyla yaşadım. Bu süreçte ailem ve çocuklarımın desteği hep yanımda oldu. Zaman zaman ailemden aylarca uzak kaldım. Ödül aldığım "İmralı Zabıtları" haberinden sonra sıkıntılı günler yaşadım fakat Milliyet'te herkes bana destek oldu. O yüzden iyi ki Milliyet var ve ben iyi ki Milliyet'te çalışıyorum" dedi. 

     Seçiciler Kurulu bu yıl fotoğraf dalında ödül verilmemesine karar verdi.
Geçen yıl geçiş dönemi nedeniyle verilemeyen 2011 Abdi İpekçi Gazetecilik ödülleri de törende sahiplerini buldu. Haber dalında Vatan gazetesinde yayımlanan "Örgüt yok demedik... Delil yok" haberiyle Öge Demirkan, fotoğraf dalındaysa 19 Ocak 2012'de yayımlanan "Taziyede kaymakam linç ediliyordu" fotoğrafıyla Radikal?den Serkan Ocak aldı.

NAMIK DURUKAN KİMDİR?

     1962 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. 1984 yılında Viranşehir ilçesinde yerel Karacadağ Gazetesinde mesleğe başladı. 1985 yılında Milliyet Gazetesi'nin ilçe muhabirliği 1988 yılından itibaren Diyarbakır bölge muhabirliği yaptıç 2000 yılına kadar görevini sürdüren Durukan, 2 yıl da DHA'da çalıştıktan sonra 2002 yılından beri Milliyet Ankara bürosunda parlemento muhabirliğini sürdürüyor. Durukan Türkiye Gazeteciler Derneği tarafından iki kez, iki kez de Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yılın gazetecisi seçildi. Durukan evli ve iki çocuk sahibi, Körfez Savaşı ve son Irak Savaşı'nı yakından izledi. İran, Irak ve Suriye'de Kürtler üzerinde çalıştı. Durukan'ın Faruk Balıkçı ile yazdığı Ölümün İki Yakasında adlı bir de kitabı var. 


Haber Merkezi
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
124 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan YRP'li meclis üyelerine: "Gençlere harcanan bütçe israf değildir" 
SİVEREK
99 Kez Görüntülendi.
Ramazan Kolilerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor
GÜNDEM
144 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da acı olay! 2 kardeş hayatını kaybetti
SİYASET
68 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN’DAN SERT TEPKİ: “Söz Başka, Oy Başka Olamaz!”
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Ramazan Ayı Mesajı
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyespor deplasmanda 3 puanı tek golle aldı
GÜNDEM
228 Kez Görüntülendi.
Borçluları rahatlatacak adım! Vergi ve prim borçlarında faiz affı geliyor
SİVEREK
90 Kez Görüntülendi.
Siverek'te denetimlerde tespit edilen 5 ton bozuk ürün imha edildi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
DEM Parti'den Erdoğan görüşmesi sonrası açıklama
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Silah bırakma için geçici kanun ve demokratikleşme önerileri öne çıktı