Kategoriler

Adli Tıp Toplu Mezar İçin Raporunu Açıkladı

İlçemizde Ayvanat Mahallesinde 31.08.2013 tarihinde bir inşattın temel kazısı sırasında insan kemiklerinin bulunmasıyla inşaat çalışmaları durdurulup, Cumhuriyet savcılığı tarafından inceleme başlatılmıştı.

      İlçemizde Ayvanat Mahallesinde 31.08.2013 tarihinde bir inşattın temel kazısı sırasında insan kemiklerinin bulunmasıyla inşaat çalışmaları durdurulup, Cumhuriyet savcılığı tarafından inceleme başlatılmıştı.
Kazı alanında bulunan insan kemiklerinden örnekleri alınarak İstanbul adli tıp merkezine gönderilmişti.
      Kemiklerin bulunduğunu duyan kayıp yakınları Şanlıurfa İnsan Hakları Derneği aracılığı ile faili meçhul cinayetler sonucu öldürülen insanlara ait olabileceğini iddia ederek cumhuriyet savcılığına başvuru yaptılar.         Kemiklerin bulunduğu kazı alanına bazı siyasi parti milletvekilleri yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'da ilçeye gelerek incelemelerde bulunmuştu.

Bulunan insan kemikleri üzerinde incelemelerini tamamlayan İstanbul adli Tıp Kurumu Siverek Cumhuriyet savcılığına gönderdiği raporunda bulunan insan kemiklerin en 50 yıl ve daha önceki dönemlere ait olduğunu belirterek kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi. 
     Adli tıp kurumu raporunda özetle şu bilgilere yer verildi. "Söz konusu kemikler üzerinde travmatik lezyon( ateşli ve kesici silah yaralanması bulunmadığı) kemiklerin 50 yıl veya daha önceki bir zamana ait olduğu müracaat bulunan kişi ve kurumların iddiaları ise 30 yıl içinde kayıp olan kişilere ait olduğu, yapılan incelemelerde erkek, kadın ve çocukların birlikte kayıp olduğu faili meçhul nitelikte yürütülmekte olan soruşturmanın bulunmadığının belirtildiği.Ele geçirilen kemiklerin gerek 50 yıl ve daha öncesi bir döneme ait olması kadın erkek ve çocuk kemiklerini bir arada bulunması nazara alındığında söz konusu delillerin 1980 ve sonrası değişik dönemlerde kayıp olduğu iddia edilen kişilere veya kasten öldürme eylemi sonucu gömülmüş herhangi bir kişiye ait olduğuna dair kovuşturma yapmayı gerektirir nitelikte şüphe yahut somut delil elde edilemediği anlaşıldığından kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı" karar verilen raporun birer örnekleri Siverek Kaymakamlığı ile Siverek Belediyesi mezarlık müdürlüğü gönderildi. 


Haber Merkezi
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
4 Kez Görüntülendi.
Rusya son 73 yılın en şiddetli depremini yaşadı
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Rusya'nın doğusunda 8.8'lik deprem: Bir kasaba sular altında kaldı! OHAL ilan edildi
SİVEREK
8 Kez Görüntülendi.
Fatma Şahin tarımda "Gaziantep" modelini anlattı: Yeni bir üretim devrimine imza atıyoruz
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel'den iktidar iddiası: Seçimi kazanamazsak o gece siyaseti bırakırım
SİVEREK
18 Kez Görüntülendi.
Siverek KYK Yurduna "Koçali Aymaz" İsmi verilsin
SİVEREK
12 Kez Görüntülendi.
Siverek’te üstyapı çalışmaları devam ediyor
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Gazze'de insani yardım sistemi çöküyor
SİVEREK
6 Kez Görüntülendi.
Bursa'daki yangında FETÖ şüphesi: Benzin bidonuyla yakalandı
SİVEREK
21 Kez Görüntülendi.
Ürdün ve BAE, İsrail'in Gazze ambargosunu havadan yardım atarak kırmaya çalışıyor
SİVEREK
27 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi'ne Ait 22 Taşınmaz İcra Yoluyla Satışa Çıkıyor