Kategoriler

Ahmet Türk, Geçmişe Sünger Çekelim

DTK eş genel Başkanı Ahmet Türk" geçmişte eline silah almak zorunda kalanlarda kardeşimizdir"

DTK eş genel Başkanı Ahmet Türk" geçmişte eline silah almakzorunda kalanlarda kardeşimizdir"

       DTK eş Başkanı Ahmet Türk, Barış veDemokrasi Partisi Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Şanlıurfa Milletvekiliİbrahim Binici ile birlikte bölgede en çok koruyucusu bulunan 1993 yılında  üç PKK militanı ile Bir köykoruyucusunun  öldüğü geçmişte  çatışmaların yaşandığı  Karacadağ eteklerinde  bulunan çıkrık köyünde  Türkmen Aşireti  mensuplarıyla bir araya  gelenmilletvekilleri  köy meydanında  bulunan kıl çadırda  aşiretin ileri gelenleriyle  kucaklaşan BDP milletvekilleri  yeni,bir  sürecin başladığına dikkat çekerek  geçmişte yaşanan  husumetleri  bir tarafa bıraktıklarını  belirttiler.

      Çıkrık köyünde bir kamyonetin kasasıüzerine kurulan ses istemi aracılığıyla köy meydanında  bulunan vatandaşlara hitaben konuşan AhmetTürk, Sizlere Abdullah Öcalan'ın selamlarını  getirdim diyerek şöyle  konuştu" Bu gün bizim için önemli veözel  bir gün, halkımızla buluşmayı esasalan bu sürece halkımızın nasıl baktığını ve halkımızla paylaştığımız bir gün,halkımızın düşünceleri bizim için çok önemlidir,  yaptığımız çalışmalar ile halkın bizdenbeklentilerini anlamaktır, tabi yılların acıları ve ağır bedelleri ile bu günegeldik, geçmişte bazı yanlışlıklar yapıldı, yapılan yanlışlardan dolayıinsanlarımızı yitirdik, ve eline silah alan insanlarımız oldu, bugün buinsanlarımız da kardeşimiz olarak biliyoruz ve kardeşimiz kalacaklar,  biz buradan tüm korucu kardeşlerimizden busürece destek vermesini istiyoruz, halkı ile buluşmasını istiyoruz, biz onlaraaçığız biz geçmişin üzerine  sünger çekerekyeni bir sayfa yeni dönem olarak ilan ediyoruz, bütün korucu kardeşlerimize çağrı yapıyoruz gelin halkınızı anlayın,mücadelesine katkı sunun. Dedi.

       Ahmet Türkü'nkonuşmasının ardından toplanan korucu aileleri adına basın açıklamasını yapanköylü genç şöyle dedi. ''  bizKaracadağ'lılar olarak barış sürecinin anlıyoruz, siz değerli milletvekillerinegüveniyoruz,  bizde analar ağlamasıncanlar yanmasın diyoruz, eziyet sürgün hayatını yaşamak, kürk halkının özgürlükadına verdiği mücadelenin mutlu sona ermesini istiyoruz'' dedi.

      

      Köydeki kıl çadırda Türkmen aşiretinin ilerigelenleri ile bir araya gelen BDP milletvekilleri Karacadağın  zirvesinde bulunan kayak merkezinde kurulankıl çadırda yemek yedi. Kayak merkezine gelen vatandaşlar uzun süre davul zurnaeşliğinde halay çekerek eğlendi.



Haber: Mehmet SEZGİN- Lütfü YALGI

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
125 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan YRP'li meclis üyelerine: "Gençlere harcanan bütçe israf değildir" 
SİVEREK
101 Kez Görüntülendi.
Ramazan Kolilerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor
GÜNDEM
149 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da acı olay! 2 kardeş hayatını kaybetti
SİYASET
69 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN’DAN SERT TEPKİ: “Söz Başka, Oy Başka Olamaz!”
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Ramazan Ayı Mesajı
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyespor deplasmanda 3 puanı tek golle aldı
GÜNDEM
229 Kez Görüntülendi.
Borçluları rahatlatacak adım! Vergi ve prim borçlarında faiz affı geliyor
SİVEREK
91 Kez Görüntülendi.
Siverek'te denetimlerde tespit edilen 5 ton bozuk ürün imha edildi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
DEM Parti'den Erdoğan görüşmesi sonrası açıklama
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Silah bırakma için geçici kanun ve demokratikleşme önerileri öne çıktı