Kategoriler

Aleviler, cenazelerini kaldırabilecekleri yer istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi'ni ziyaret ederek önceki ay düzenlenen..

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi'ni ziyaret ederek önceki ay düzenlenen kongre sonrasında başkanlığa seçilen Yusuf Ziya Üçkök ve üyelerin yaşadığı sorunları dinledi.

      Parti Urfa yönetim kurulunun da katılım gösterdiği ziyarette Alevi Kültür Dernekleri Urfa İl Başkanı Üçkök özellikle Sırrın mahallesinde yapılmak istenen Cemevi inşaatının ağır aksak yürüdüğünü ve bunun için yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.
       Üçkök, geçtiğimiz yıl İl Genel Meclisi tarafından inşaat malzemesi karşılığında kendilerine tanınan desteğin hala sağlanamamış olmasından dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, "İbadetimizi yapabileceğimiz, eğitim ve kültür faaliyetlerini yürütebileceğimiz Cemevi inşaatının yapılabilmesi için yardıma ihtiyacımız var. Geçtiğimiz yıl İl Genel Meclisi tarafından bize sağlanan destek bilemediğimiz bazı nedenlerden dolayı bir türlü gerçekleştirilememiştir. Biz Alevilerin Urfa?da cenazemizi kaldırabileceği, inançlarımızı yaşayabileceğimiz bir yer yok. Bunun için bizler elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama Cemevi inşaatının tamamlanabilmesi için destek bekliyoruz. Özellikle İl Genel Meclisi tarafından verilen sözün yerine getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

     CHP İl Başkanı Karataş ise Türkiye'de her türlü mezhebin kendisini yaşatabilmesi için uygun demokratik ortamların var olmasının şart olduğunu belirterek, "Demokrasiden bahseden Türkiye'de hükümetin kalesi olarak bilinen Şanlıurfa'da burada görünen tablo aslında bu sözde demokrasinin ne derece uygulana bildiğinin bir göstergesidir. İnsanları Alevi, Sunni gibi mezheplere ayırmak kesinlikle yanlıştır. Bu ülke sınırları içerisinde yaşayan, bu ülkede askerliğini yapan, vergisini ödeyen her bireyin eşit haklara sahip olduğu söyleniyor. O zaman tüm insanlarımızın kendilerine ait eğitimini, kültürünü, yaşantısını sağlaması gerekir. Bunun için Şanlıurfa'da Cemevi inşaatının tamamlanabilmesi için bizlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bunun için de öncelikle verilen sözlerin tutulması gerekiyor. Urfa Özel İdaresi'nin desteğini hayata geçirmesini tekrardan belirtiyor, ardından bizlerin de bu oluşuma destek vereceğini dile getirmek istiyordum"dedi.

    Buluşma Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi'nin önümüzdeki dönemlerdeki çalışmalarını CHP İl Başkanı Karataş'a aktarmasının ardından sona erdi.


Haber Merkezi
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
3 Kez Görüntülendi.
İBB'ye yeni dalga operasyon: 14 kişiye daha gözaltı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Sındırgıda'daki depremde yıkılan binayla ilgili jet soruşturma! 2 kişi gözaltında
SİVEREK
14 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesinden öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediyesi
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
Şener Üşümezsoy yine nokta atışı yaptı: Balıkesir için 1 ay önce uyardığı ortaya çıktı
SİVEREK
7 Kez Görüntülendi.
Balıkesir'de yıkılan bina sabahın ilk ışıkları ile havadan görüntülendi
SİVEREK
11 Kez Görüntülendi.
Balıkesir'de 6.1 büyüklüğünde deprem
SİVEREK
26 Kez Görüntülendi.
Siverek’te Sathi Asfalt Kaplama Çalışmaları Sürüyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Zelenski'den savaşı sonlandırmak için Putin'e görüşme çağrısı
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
UEFA ülke puanı güncellendi! İşte yeni sıralama...
SİVEREK
17 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da taksicilerin yolcu seçtiği anlar