Kategoriler

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Trump görüşmesi dünya basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Saray'da Donald Trump ile bir araya geldi. Görüşme dünya basınında da geniş yer bulurken, İsrail ile Yunanistan'ın korkusu da manşetleri süsledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü.

Herkesin dört gözle beklediği ve dikkatle takip ettiği görüşme, her anıyla dünya gündemine oturdu. 

6 yıl sonra Beyaz Saray'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Trump, kapıda karşıladı. 

Samimi bir havada geçen görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya diplomasi dersi verirken, dünya basını da bu anları manşetine taşıdı.

İsrail'i F-35 korkusu sararken, diğer bir korkan ülke ise Yunanistan oldu. 

İSRAİL'İN F-35 KORKUSU

İsrail basınından Times of Israel, görüşmeye dair kaleme aldığı haberde Erdoğan ile Trump’ın 2019’dan bu yana ilişkilerinin çok iyi gittiğini belirtti. 

Türkiye’nin F-35 savaş uçaklarına sahip olmasının İsrail için oldukça endişe verici bir durum olduğu vurgulandı ve “Tel Aviv’in bölgedeki askeri üstünlüğünü koruması gerektiği” ifade edildi.

MİÇOTAKİS'E GÖNDERME

Yunan basınından Militaire.gr, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’deki diplomatik temaslarını sürdürürken Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in diplomaside aktif olarak yer almamasını vurguladı.

"HERKES ERDOĞAN'A GERÇEKTEN SAYGI DUYUYOR"

İspanyol basınından Hola News, Trump’ın konuşmasında Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile iyi ilişkilerine değindiğini belirtti.

Haberde, Trump’ın “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her ikisi tarafından da çok saygı gördüğünü söyleyebilirim. Herkes Erdoğan'a saygı duyuyor. Gerçekten duyuyorlar. Ben de ona saygı duyuyorum ve büyük bir nüfuza sahip olduğunu düşünüyorum” sözlerine yer verildi.

"DOSTANE BİR ATMOSFER"

Ermeni basınından 168, Erdoğan-Trump görüşmesinin dostane bir atmosferde geçtiğine dikkat çekti. 

"ERDOĞAN DEĞERLİ BİR MÜTTEFİK"

ABD basınından Washington Post, Trump'ın Erdoğan'ı değerli bir müttefik olarak gördüğünü yazdı.

Gazete, görüşmede F-35 ve F-16 uçaklarına dair savunma sanayii anlaşmalarının ele alınacağını bildirdi. 

"BİDEN, TÜRKİYE'YE MSAFELİYDİ"

Japon basınından Japan Times, görüşmenin iki ülke arasındaki bağlar açısından yeni umutlar taşıdığını belirterek, “Biden, kısmen NATO üyesi Türkiye'nin Rusya ile yakın ilişkileri nedeniyle Türkiye'ye mesafeli yaklaşmıştı.

Erdoğan'la daha yakın kişisel bağları olan Trump yönetiminde ise Washington, Ankara ile ilişkilerini geliştirmeyi planlıyor” ifadelerine yer verdi.

"İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ PERÇİNLENDİ"

Fransız basınından Les Echos, “Erdoğan ve Trump, Beyaz Saray’da Türkiye ile ABD arasındaki yakınlaşmayı perçinledi” başlığını kullandı.

"TİCARİ VE ASKERİ ANLAŞMALAR YAKIN"

Fransız basınından RFI, görüşmede Trump’ın savaş uçağı rozeti takmasına dikkat çekti.

Haberin detaylarında; "Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Trump, Erdoğan ile F-16'lar için önemli bir sözleşme ve F-35 programıyla ilgili görüşmeler de dahil olmak üzere çok sayıda ticari ve askeri anlaşmanın yakın olduğunu söylemişti" ifadeleri kullanıldı.

"GAZZE VE UKRAYNA GÜNDEMDE"

İngiliz Sky News kanalı ise görüşmede Orta Doğu ve Ukrayna'nın gündeme geldiğini bildirdi. 

‘BARIŞTA BÜYÜK ETKİYE SAHİP’

Alman basınından Stern, görüşmede Suriye, F-35'ler ve Ukrayna-Rusya savaşının ele alındığını aktardı. 

"ERDOĞAN’IN ARABULUCULUĞU ÖNEMLİ"

Ukrayna basınından Kyiv Post, Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna savaşındaki arabuluculuk rolünün önemine dikkat çekti.

Haberde, Trump’ın Rus petrolünü almayı bırakma çağrısını yinelediği aktarılırken, “Trump, Erdoğan'ı ağırlarken NATO müttefikine Rus petrol alımlarını durdurması yönünde çağrıda bulundu. Bu adım, Moskova'nın Ukrayna’daki ‘saldırganlığını’ sona erdirmek için hayati önem taşımaktadır” denildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
50 Kez Görüntülendi.
Siverek Kent Konseyi: “Ölüm yolu şehrin dışına çıkarılmalı”
SİVEREK
52 Kez Görüntülendi.
3-sayfaSiverek'te feci kaza: Karşıya geçmek isterken 2 aracın altında kaldı
SİVEREK
38 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Feci Kaza: Karşıdan Karşıya Geçen Yeni Anne Hayatını Kaybetti
SİVEREK
77 Kez Görüntülendi.
​Siverek'ten Gazze'ye Gönül Köprüsü: Hedef 245 Bin TL ile Aşıldı
SİVEREK
71 Kez Görüntülendi.
Siverek Devlet Hastanesi'nde belirsizlik sona erdi: Yeni başhekim göreve başladı
SİVEREK
27 Kez Görüntülendi.
Siverek'te kirvelik geleneği
SİVEREK
54 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK UYARISI DİKKAT!
SİVEREK
57 Kez Görüntülendi.
Karacadağ'da yoğun kar yağışı ve sis etkili oluyor
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
Elektrik denetiminden gizli kripto üretim tesisi çıktı
SİVEREK
41 Kez Görüntülendi.
Yılların kavşak sorunu çözüldü: Sanayi esnafından teşekkür