Kategoriler

Darp olayını çekmek isteyen İLKHA muhabiri engellendi

Görevini yapmaya çalışan İLKHA muhabirlerinin görüntü çekmesi engellendi.

Şanlıurfa'da bir şahsın hırsızlık yaptığı iddiasıyla darp edilmesi olayını takip eden İLKHA muhabirleri, market yetkilileri tarafından tehdit edilerek görevlerini yapmaları engellendi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün üzerinden daha birkaç gün geçmeden kamuoyunu bilgilendirme amacıyla çok zor şartlarda görevini yapmaya çalışan gazetecilere yönelik saldırılar da devam ediyor.

Daha dün hastane önünde Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri görevi başındayken darp edilmesinin ardından, şimdi de İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirleri görevini yaparken tehdit ve engellemelerle karşılaştı.

Olay, Bahçelievler Mimar Sinan Mahallesinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Tarım Kredi Kooperatifi Marketinde hırsızlık yaptığı öne sürülen bir şüpheli market yetkilileri tarafından darp edilerek kafası yarıldı. Olayın sokağa taşması üzerine mahalleli olay yerine toplandı. Kalabalığı gören İLKHA Muhabirleri M.Y.A ve A.E., yaşananları haber yapmak üzere olay yerine gitti.

Muhabirler görüntü aldıkları sırada hiç beklemedikleri tepkiyle karşılaştı. Kendisini Tarım Kredi Kooperatifi Marketi Mimar Sinan Şubesi yetkilisi olarak tanıtan bir şahıs, muhabirleri mahkemeyle tehdit ederek haber yapmalarını engelledi.

Hırsızlık iddiasıyla yakaladığı şahsı polise teslim etmesi gerektiği halde bunu yapmayıp şahsı darp eden şahsın, muhabirlerin üzerine 'siz savcı mısınız?' diyerek yürümesi dikkat çekti.

Kamera kaydında, "Görüntüleri medyada görürsem savcılığa veririm" şeklinde tehdit eden yetkilinin muhabirlerin üzerine yürüyüp haber yapmalarını engellemeye çalıştığı görüldü. Muhabirlerin tüm bu yaşadıkları ise kameralara yansıdı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
47 Kez Görüntülendi.
Siverek’te “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” Sempozyumu Düzenlendi
GÜNDEM
55 Kez Görüntülendi.
Siverek’te yüksekten atlayarak canına kıydı iddiası!
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da jandarma baskınıyla ele geçirildi!
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa dahil 5 ilde operasyon: Sosyal medyada sahte satış tuzağı!
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
İkinci ara tatil 16 Mart’ta başlıyor: Öğrencileri 9 günlük mola bekliyor
GÜNDEM
148 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan YRP'li meclis üyelerine: "Gençlere harcanan bütçe israf değildir" 
SİVEREK
121 Kez Görüntülendi.
Ramazan Kolilerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor
GÜNDEM
173 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da acı olay! 2 kardeş hayatını kaybetti
SİYASET
72 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN’DAN SERT TEPKİ: “Söz Başka, Oy Başka Olamaz!”
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Ramazan Ayı Mesajı