Kategoriler

DEM Parti'den Erdoğan görüşmesi sonrası açıklama

Sürecin kararlılıkla sürdürüleceğine dair ortak irade bir kez daha teyit edildi

DEM Parti İmralı heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar, dün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Partiden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun raporunun kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlanmasının, demokratikleşme ve özgürlükler konusunda sağlam bir temel sunmasının gerekliliğine vurgu yapıldı. Toplumun tüm kesimlerini kapsayacak ve Türkiye’nin demokratik geleceğine dayanak oluşturacak, yasal çerçevenin gecikmeden ve en geniş uzlaşıyla çıkmasının önemli olduğu belirtildi." denildi. 

DEM Parti'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerçekleştirilen görüşme sonrası açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"DEM Parti İmralı Heyeti olarak, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgemizde yaşanan gelişmeler, bu gelişmelerin Türkiye’ye ve Barış ve Demokratik Toplum Süreci’ne etkileri üzerine istişarede bulunduk.

Görüşmede, sürecin kararlılıkla sürdürüleceğine dair ortak irade bir kez daha teyit edildi. Yürütülen süreçle ilgili somut ve güven verici adımların atılması için TBMM’nin, ilgili bakanlıkların ve kamu kurumlarının çalışmalarını yoğunlaştırmalarına ihtiyaç duyulduğu dile getirildi. Bu çerçevede, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun raporunun kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlanmasının, demokratikleşme ve özgürlükler konusunda sağlam bir temel sunmasının gerekliliğine vurgu yapıldı. Toplumun tüm kesimlerini kapsayacak ve Türkiye’nin demokratik geleceğine dayanak oluşturacak, yasal çerçevenin gecikmeden ve en geniş uzlaşıyla çıkmasının önemli olduğu belirtildi.

Küresel ve bölgesel siyasette önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde yapılan bu görüşmenin, Türkiye ve bölge halklarının barış içinde bir arada yaşamasına katkı sağlayacağına inancımızı yineliyor, Sayın Cumhurbaşkanı’na kabulü için teşekkür ediyoruz."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
150 Kez Görüntülendi.
Siverek OSB’de Su Krizi: Üretim ve İstihdam Tehlikede
GÜNDEM
125 Kez Görüntülendi.
Siverek’te İUP kura çekimi tamamlandı: 355 kişi belirlendi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Siverek’te 50 Ton Bozuk Tavuk Ele Geçirildi
GÜNDEM
29 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Şanlıurfa İl Birincisi Oldu
GÜNDEM
39 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da kaçakçılara darbe üstüne darbe! Binlerce ürün ele geçirildi
GÜNDEM
33 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da toplu taşıma 20 ay ücretsiz oldu: Kimler yararlanacak?
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel fiyatlar
SİVEREK
108 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, Paşa Konağı’nda vatandaşlarla bayramlaştı
SİVEREK
44 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Çanakkale Zaferi için söyledi
EĞİTİM
53 Kez Görüntülendi.
KPSS artık yetmeyecek: Şanlıurfa’da öğretmen atamalarında yeni dönem!