Kategoriler

İki bakanlık ETÜT Merkezleri için harekete geçti!

Etüt merkezi, eğitim danışmanı gibi isimlerle kaçak çalışan merkezlerin, örgütlerin "ödev evi" haline geldiğini belirleyen MEB ve İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Dershanelerin kapatılmasının ardından şehirlerde mantar gibi çoğalan ödev evi, eğitim danışmanı, ödev koçu, ödev merkezi, kariyer rehberi gibi isimlerle açılan merkezlerde terör propagandası yapıldığı ortaya çıktı. FETÖ, DHKP-C ve PKK gibi terör örgütlerinin çocukların beynini yıkamak için bu tür merkezlerde 'eğitim' adı altında faaliyet yürüttükleri tespit edildi.



Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle izinsiz faaliyet yürüten merkezlerle ilgili olarak valiliklere para cezası ile birlikte kapatma işleminin uygulama yetkisi verildi. Maliye Bakanlığı ise bundan sonra her ne isimle olursa olsun eğitim faaliyeti yürütecek merkezlere MEB onayı olmadan işyeri açma izni vermeyecek.



KAYNAK: SABAH 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
35 Kez Görüntülendi.
Kabine değişikliği hakkında bomba yorum!
SİVEREK
34 Kez Görüntülendi.
Siverek’te TOKİ konutlarında korkutan yangın!
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Askerlikte ücret indirimi sinyali! Düzenleme masada
SİVEREK
33 Kez Görüntülendi.
Siverek’te otomobil tarlaya devrildi
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Siverek’te çöken metruk ev güvenli şekilde yıkıldı
GÜNDEM
119 Kez Görüntülendi.
Başkan müjdeyi sosyal medya hesabından duyurdu
GÜNDEM
78 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da tüm okullarda 1 dakikalık saygı duruşu
SİVEREK
110 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak: Birlikte ayağa kalktık birlikte yarınlara yürüyoruz
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da depremde hayatını yitirenler dualarla anıldı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Nafakada süresiz dönem bitiyor!