Kategoriler

İki bakanlık ETÜT Merkezleri için harekete geçti!

Etüt merkezi, eğitim danışmanı gibi isimlerle kaçak çalışan merkezlerin, örgütlerin "ödev evi" haline geldiğini belirleyen MEB ve İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Dershanelerin kapatılmasının ardından şehirlerde mantar gibi çoğalan ödev evi, eğitim danışmanı, ödev koçu, ödev merkezi, kariyer rehberi gibi isimlerle açılan merkezlerde terör propagandası yapıldığı ortaya çıktı. FETÖ, DHKP-C ve PKK gibi terör örgütlerinin çocukların beynini yıkamak için bu tür merkezlerde 'eğitim' adı altında faaliyet yürüttükleri tespit edildi.



Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle izinsiz faaliyet yürüten merkezlerle ilgili olarak valiliklere para cezası ile birlikte kapatma işleminin uygulama yetkisi verildi. Maliye Bakanlığı ise bundan sonra her ne isimle olursa olsun eğitim faaliyeti yürütecek merkezlere MEB onayı olmadan işyeri açma izni vermeyecek.



KAYNAK: SABAH 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
2 Kez Görüntülendi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz Ankara'da resmi törenle karşılandı
SİVEREK
8 Kez Görüntülendi.
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu: Asla geri adım atmayacağız
SİVEREK
12 Kez Görüntülendi.
Asgari ücret görüşmeleri aralık ayında başlayacak
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Sındırgı depreminin ardından çöken binalar görüntülendi
EĞİTİM
20 Kez Görüntülendi.
Balıkesir'de 6.1 büyüklüğünde deprem: İstanbul ve İzmir'de hissedildi
GÜNDEM
34 Kez Görüntülendi.
Eurofighter’lar, Türk hava sahasında F-16’lar tarafından karşılandı
SİVEREK
117 Kez Görüntülendi.
Siverek’te cami bahçesine gömülü bebek cesedi bulundu!
SİVEREK
98 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, kavşak müjdesini sosyal medya hesabından verdi
GÜNDEM
29 Kez Görüntülendi.
Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı: İki sanığa 24 yıl hapis cezası
SİVEREK
98 Kez Görüntülendi.
Sepetli motosikletin devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı!